4Business – Akustiikka

4Business laittaa akustiikan kuntoon neukkarissa ja kotona

Akustisella ympäristöllä on huomattava merkitys tilan viihtyisyyteen ja käytettävyyteen, ihmisten keskittymiskykyyn, sekä työssä jaksamiseen ja työskentelyn tehokkuuteen. Kaikuisassa ja hälyisässä työtilassa kommunikointikin on haastavaa.

Tästä johtuen akustisen ympäristön huomioiminen on erityisen tärkeää. Paraskaan mikrofonijärjestelmä, striimauslaite tai ohjelmisto ei pysty poistamaan tilassa syntyvää tärykaikua tai lyhentämään liian pitkää jälkikaiunta-aikaa. Edellä mainitut ilmiöt aiheuttavat ääneen epäluonnollisia värittymiä ja heikentävät huomattavasti puheen ymmärrettävyyttä. Esimerkiksi lasiseinät ja muut vastakkaiset kovat pinnat aiheuttavat haasteita toimivalle akustiikalle.

Kannustammekin jokaista toimitilaa tai neukkaria suunnittelevaa huomioimaan huoneakustiikan jo suunnitteluvaiheessa.

Yksinkertaisimmillaan huonetilan akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa helposti ja kustannustehokkaasti akustointituotteilla, esimerkiksi akustiikkalevyillä ja akustoivilla verhoilla.

Pinta-akustointi 4Businekselta

Pinta-akustointia suunniteltaessa tilan visuaaliset tarpeet kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Pinta-akustoinnilla vaikutetaan tärykaikuun ja jälkikaiuntaan.

Akustointimateriaalien kirjo on nykyisin laaja. Akustiikkalevyjä saa halutuissa väreissä, printattuna tai vaikkapa vesileikattuna haluttuihin muotoihin. Kolmiulotteinen, vesileikattu akustointiseinä yrityksen logolla on näyttävä elementti joka akustoinnin lisäksi parantaa yrityksesi tunnettuutta. Monikäyttöisessä tilassa logoista voidaan tehdä muokattavia vaikkapa neulakiinnityksen ja siirrettävyyden avulla. Erilaisia akustointimateriaaleja on tarjolla erittäin laajalti perinteisten akustiikkalevyjen ja verhojen lisäksi. Nykyisin saatavilla on muun muassa absorboivia, ruiskutettavia materiaaleja, diffusoivia rimasarjaelementtejä, sekä huomattava määrä muita vaihtoehtoja. Käyttämämme materiaalit ovat pääsääntöisesti allergiaystävällisiä ja palosuojaluokitettuja.

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi tilan akustointi on suositeltavaa suunnitella huolellisesti ammattilaisen toimesta. Tällöin akustointi, sen määrä ja vaikutus suhteutetaan käyttötarkoitukseen: Liiallinen vaimentaminen voi aiheuttaa ongelmia siinä missä liian vähäinenkin akustointi. Akustointitarpeiden arvioiminen ilman kokemusta ja simulointityökaluja on haasteellista kenelle hyvänsä.

Akustointi ja äänieristys

Myös äänieristys tulee huomioida, mikäli toimitilaan tai vaikkapa striimausstudioon kantautuu ulkopuolelta katselijalle tai kuuntelijalle saakka kantautuvaa hälyä. Monissa tapauksissa myös tilasta ulospäin kantautuva ääni voi luoda tietoturvaongelman. Aänieristyksen toteuttaminen on pinta-akustointiin verrattuna suurempi investointi ja se vaatii useimmiten huolellisen suunnittelutyön lisäksi rakenteellisia ratkaisuja, sekä ilmanvaihtojärjestelmään liittyviä toimenpiteitä. Ammattimaisessa studiotilassa tämä on monesti välttämätöntä laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Me 4busineksella suunnittelemme ja toteutamme tilaasi ja tavoitteeseesi parhaiten soveltuvan akustiikkaratkaisun, joka tukee myös visuaalisesti brändiäsi. Tarjoamme laadukkaat akustointiratkaisut myös kotiisi!