4Home – Laadukkaat palvelut kotiin

Koti on paikka, jossa vietämme suuren osan elämästämme. Kotona viihdymme yhdessä perheidemme parissa, vietämme vapaa-aikaamme ja rentoudumme. Nykypäivänä kotona tehdään myös töitä koko ajan enemmän. Kodilta näin ollen vaaditaan jatkuvasti lisää.

4home luo vaativalle etäilijälle ja laatutietoiselle rentoutujalle maailmanluokan viihde- ja etätyötekniikalla varustettuja tiloja, joka ottavat huippulaadun lisäksi myös sisustuksen huomioon. 

Palvelumme kattaa kaikenkokoiset järjestelmät olohuoneen televisiosta ja kaiuttimista aina koko asunnon kattavaan ääni- ja kuvatoiston, huoneakustiikan, sekä valaistuksen ja kotiautomaation huomioivaan kokonaisuuteen saakka. 

Palvelumme määrittyy sinun tarpeesi mukaisesti ja on räätälöitävissä yksittäisestä laitetoimituksesta aina avaimet käteen -periaatteella toteutettuun kokonaisvaltaiseen suunnittelu-, konsultointi- ja toimituskokonaisuuteen asti. 

Myynti, suunnittelu, projektinjohto ja toteutus – Saumaton 4home-kokemus

4home on johdettu yritysmaailmasta tutusta 4business-palvelumallista, jonka puitteissa olemme tehneet sadoille asiakkaille AV-toteutuksia niin superjahteihin kuin pörssiyhtiöiden pääkonttoreille ja kaikkialle siltä väliltä. Työskentelemme yhteistyössä alan parhaiden ja tunnetuimpien valmistajien ja toimittajien kanssa, ja tarjoamme sinulle maailmanluokan asentajat. 

4home tarjoaa palvelukseesi nimetyn projektipäällikön ja ammattitaitoisen suunnittelutiimimme. Kohteessa tapahtuvasta työstä vastaa osaavan kärkihenkilön vetämä, oma koulutettu ja parhailla työkaluilla varustettu asennustiimimme.

Meillä et jää yksin käyttöönoton jälkeen. Asiakkaidemme tueksi kehitetty 4business+ huolenpitomallimme takaa sinulle ja perheellesi stressittömän käyttökokemuksen. Voit unohtaa päivät, jolloin bluetooth-kaiuttimien kanssa piti säätää, ja videopalaverit eivät kulkeneet, kun lapsi katsoi alakerrassa Netflixiä!

Oma asiakkuusvastaavasi tunnistaa tarpeesi

4homella saat palvelukseesi projektipäällikön ja suunnittelutiimin lisäksi oman myyntipäällikön, joka varmistaa, että kokemuksesi meillä on mahdollisimman hyvä . Hän kartoittaa ja suunnittelee yhdessä suunnittelutiimimme kanssa sinun kotiisi parhaiten sopivan palvelu- ja ratkaisukokonaisuuden.

Laadukas suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen

Suunnittelutiimimme koostuu AV- ja sähköalan ammattilaisista, joista jokaisella on omat vahvuusalueensa. Ammattimaisen suunnittelupalvelun lisäksi pystymme tuottamaan tarpeen vaatiessa täysimääräisen AV-alan suunnittelu- ja urakkakilpailutusaineiston.

Projektijohto vastaa aikataulusta ja ohjaa tuotantoa

Kohteeseesi nimetty projektipäällikkö vastaa työn laadusta, työn etenemisestä sekä mahdollisten muiden osapuolten, kuten arkkitehdin, sisustussuunnittelijan, sähkösuunnittelijan ja -urakoitsijan, sekä rakennusurakoitsijan konsultoinnista. 

Osaava asennustiimi takaa toimivan ja visuaalisesti tyylikkään kokonaisuuden

Asennustyössä käytämme omaa koulutettua henkilökuntaamme. Asennushenkilöstöämme koulutetaan jatkuvasti ja asentajillamme on aina suoritettuna toimituskokonaisuuden vaatimusten mukaiset AV-alan sertifioinnit.

Kotiin – Musiikki ja Elokuvat

Kodin, loma-asunnon tai vaikkapa veneen viihdejärjestelmää suunnitellessa on tärkeää huomioida:

  1. pääasiallinen käyttötarkoitus, 
  2. optimaalinen sijoittelu, 
  3. visuaaliset tekijät, 
  4. akustinen ympäristö ja
  5. helppokäyttöisyys. 

Nykypäivänä musiikki- ja elokuvatarjontaa on saatavilla rajaton määrä. Kodin viihdejärjestelmää suunniteltaessa on tärkeää miettiä, miten kaikki tämä tarjonta saadaan esitettyä parhaalla tavalla, oli tila mikä hyvänsä. Me suunnittelemme kokonaisuuden, joka tuo maksimaalisen laadun kotiisi, tekee käyttäjäkokemuksesta täysin saumattoman ja sopii sisustukseesi. Toteutamme kokonaisuuden siten, että yksikään kaapeli ei ole näkyvissä ja kokonaisuus on helposti hallittavissa omasta puhelimesta.

Aina projektin päätteeksi loppusäädämme järjestelmät kohteessa tapahtuviin akustisiin mittauksiin pohjautuen. Osaavat äänentoistoammattilaisemme tekevät mittaukset ja säätötyöt ammattikäyttöön tarkoitettuja mittalaitteita ja ohjelmistoja käyttäen. Meille on tärkeää, että saat uusista kaiuttimistasi parhaan mahdollisen suorituskyvyn irti ja siksi laadukkaasti suoritettu loppusäätötyö on aivan yhtä tärkeää kuin ammattimainen suunnittelu ja onnistuneet laitevalinnat.

Olohuone

Olohuoneen televisiovalinnassa kolme kriittisen tärkeää asiaa: 

  1. katselupaikkaan liittyvät tekijät
  2. optimaalisen katseluetäisyyden 
  3. visuaaliseen kokonaisuuteen liittyvät tekijät. 

Taso- ja seinäsijoitusten lisäksi televisio on mahdollista integroida osaksi kaluste- tai väliseinäkokonaisuutta, jolloin lopputulos on visuaalisesti erittäin siisti ja huomaamaton. Lisäksi huomioimme aina materiaalintarjonnan laajuuden ja halutun käyttötavan. Nykyisin valintana on usein moderni ja loistavalla kuvanlaadulla varustettu Qled- tai Oled-televisio, joka mahdollistaa kattavan määrän erilaisia suoratoistopalveluja. Tarvittaessa järjestelmään lisätään erillinen mediasoitin lisäominaisuuksien mahdollistamiseksi.

Toteutamme olohuoneen äänentoistojärjestelmän siten, että se toistaa musiikin lisäksi myös television ääntä. Laadukas äänentoistojärjestelmä käynnistyy automaattisesti, kun televisio kytketään päälle. Helpoimmillaan äänenvoimakkuuden ohjaus tapahtuu television omalla kaukosäätimellä. Musiikkitoisto onnistuu helposti omaa puhelintasi käyttäen, esimerkiksi suoraan Spotify-appia käyttäen tai muilla halutuilla tavoilla. Viihdejärjestelmä tarjoaa loppumattoman musiikkikirjaston erilaisten suoratoistopalveluiden, kuten Spotify, Tidal, Youtube, Deezer tai vaikkapa nettiradion ansiosta. 

Halutko korostaa vai piilottaa? Kaiuttimet on mahdollista sijoittaa tasolle, jalustalle tai seinälle. Tarjoamme lisäksi laajan valikoiman sekä kattoon, seinään tai kalusterakenteisiin upotettavia kaiutinratkaisuja, joilla on mahdollista saavuttaa erittäin tasokas äänenlaatu, mutta huomaamaton ja visuaalisesti miellyttävä lopputulos. Lisäksi työskentelemme tarvittaessa yhdessä sisustussuunnittelijan ja kalustepuuseppien kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. 4home tarjoaa kattavan valikoiman akustisesti läpäiseviä verhoilukankaita ja materiaaleja, joiden avulla kaiuttimien naamioiminen rakenteisiin onnistuu mukavasti.

Monihuoneratkaisut

Musiikkitarjontaa on nykypäivänä saatavilla paljon. Yleisin musiikkiohjelmalähde tai äänentoistolaitteiden ohjain on oma puhelin tai tabletti. Pääsy erilaisiin musiikin suoratoistopalveluihin, kuten Spotify, Tidal, YouTube-music tai Apple Music, on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Lisäksi suoratoistopalveluiden tarjoama äänenlaatu on paremmalla tasolla kuin koskaan.

Omalla älylaitteella on nykyisin helppoa ohjata kotiin räätälöityä viihdejärjestelmää. Suunnittelemme monihuonemusiikkijärjestelmät siten, että halutuissa huoneissa on juuri tilaan ja tarpeeseen soveltuva äänentoistolaitteisto, oli ratkaisu sitten kiinteästi asennettu tai liikuteltava. Voit helposti valita, mitä musiikkia toistetaan missäkin tilassa, vai halutaanko alueita yhdistää. Näin voit toistaa samaa musiikkia useammassa huoneessa tai jopa kaikissa tiloissa yhtä aikaa. 

4home suunnittelee ja toteuttaa kotiisi parhaiten soveltuvan äänentoistojärjestelmän sisustukseen sopien ja ylivoimaisella laadulla – kuten tapanamme on.

Kosteat tilat

Kylpy- ja saunatilojen viihtyisyyteen voidaan vaikuttaa laadukkaalla ja rentouttavalla taustamusiikilla. Oikeanlaisilla kosteutta kestävillä kaiutinvalinnoilla ja sijoittelulla on mahdollista tuottaa laadukas ja huomaamaton, visuaalisesti ympäristöön soveltuva äänentoistojärjestelmä. Kylpy- ja saunatilat on mahdollista liittää myös osaksi monihuonejärjestelmää, jolloin musiikkia ja äänentoistoa on helppo ohjata omalla älylaitteella.

Kosteutta kestävien kaiuttimien mallistostamme löytyy kattavat ratkaisut niin pinta- kuin uppoasennuksiinkin. Suunnittelemme parhaan räätälöidyn ratkaisun juuri sinun kylpy- ja saunatiloihisi.

Lisäksi toteutamme mielellämme kosteiden tilojen näyttöratkaisut rakenteisiin integroituina tai vaikkapa erikoisvalmisteisen peilin taakse naamioituna.

Ulkoäänentoisto

Ulkoäänentoistoratkaisuja suunniteltaessa huomioimme sekä oikeanlaisen kaiutinsijoittelun että olosuhteiden asettamat kaiutinvaatimukset. Laitteita valikoitaessa varmistetaan standardisoidun luokitusjärjestelmän mukaiset asennustilamääritykset, jotta varmistutaan kestävyydestä halutussa ympäristössä. Suojauksen taso vaihtelee roiskevesitiiviistä aina suurella paineella suihkutetun veden kestävyyteen saakka.

Lisäksi 4home tarjoaa suolaruiskutustestattuja kaiutinvaihtoehtoja myös meriympäristöihin, kuten veneisiin ja laivoihin. Visuaalisten ja äänenlaadullisten seikkojen lisäksi onkin näin ollen erittäin tärkeä huomioida myös kaiuttimien sijainnin aiheuttamat suojaus- ja kestävyysvaatimukset.

Ulkokaiutinvalikoimastamme löytyy kattavasti rakenteisiin integroitavia vaihtoehtoja ja pinta-asennuskaiuttimia. Lisäksi toteutamme maisema-asennuksia, jolloin kaiuttimia voidaan naamioida istutuksiin ja puustoon. Tarvittaessa suunnittelemme ja tuotamme räätälöityjä asennussovittimia, joiden avulla suorituskykyisiä pintakaiuttimia voidaan uppoasentaa kauniisti.

Ulkoäänentoisto on mahdollista liittää osaksi kodin monihuonejärjestelmää, jolloin ohjaat musiikkitoistoa helposti omalla mobiililaitteellasi.

Toteutamme laadukkaasti myös terassialueiden ulkotelevisioratkaisut ja niiden äänentoiston integroinnin mahdolliseen terassiaudiojärjestelmään.

Kotiteatterit ja kuunteluhuoneet

4home toteuttaa kotiteatterit rautaisella asiantuntijuudella. Kartoitamme tarpeesi tarkoin ja valikoimme tarkoitukseen, laatuvaatimukseen ja budjettiin parhaiten sopivat komponentit. Toteutamme tarvittaessa tilan akustiikkasuunnittelun ja toimimme läheisesti yhteistyössä sisustussuunnittelijan kanssa aina tarvittaessa. 

Jokaisen laadukkaan kotiteatterin must-have -listalle kuuluu aina huippulaatuinen, tilaan teknisesti sopiva videoprojektori. Videoprojektorin kaveriksi tarvitaan luonnollisesti valkokangas. Valkokankaan osalta tärkeää on huomioida, että se tuo tilaan akustista lisäarvoa, eikä vie sitä pois. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, että tilan valosuunnittelu sopii valkokangaskäyttöön. Suunnittelemme ja toteutamme kuvatoistokokonaisuuden niin, että elokuvateatteri kalpenee kotiteatterisi varjossa.

Olipa kysymyksessä sitten kuunteluhuoneen laadukas stereoäänijärjestelmä tai huippuluokan kotiteatterin immersiivinen monikanavaäänijärjestelmä, 4homen asiantuntijat auttavat sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Dolby Atmos, DTS-X ja Auro3D teatteri- ja kotiformaatit ovat meille taskujammekin tutumpia ja sovellamme niistä sopivimman kokonaisuuden toiveidesi mukaan. Sovitamme kaiutinsijoittelun tilaan ja tarvittaessa naamioimme tarvittavat kaiuttimet rakenteisiin. Asennuksen jälkeen loppusäädämme jokaisen kaiuttimen yksittäin akustiseen ympäristöönsä ammattikäyttöön suunniteltuja mittalaitteitta ja sovelluksia hyödyntäen. Käytämme suunnittelun perustana alan parhaimpien valmistajien tuotteita ja toimimme läheisessä yhteistyössä toimittajiemme kanssa. 

Autamme myös kotiteatterisi valaistuksessa ja ohjausautomaatiossa. Tilanneohjaus mahdollistaa kotiteatterisi käyttämisen ilman useita kaukosäätimiä – Valitset vain kaukosäätimestä, puhelimesta tai kosketusnäytöstä vaikkapa ”Katso elokuvaa”, jolloin valot himmenevät, verhot laskeutuvat, tarvittavat laitteet käynnistyvät ja sopivimmat asetukset asetetaan automaattisesti. Halutessasi integroimme järjestelmään jopa puheohjauksen, jolloin tilan käyttäminen on erittäin helppoa.

4home tuottaa sinulle kokemuksia ja elämyksiä, helppokäyttöisyyttä ja toimintavarmuutta unohtamatta!

Tietoliikenneverkot

Nykypäivän etätyö-, viihde- ja kodinohjausjärjestelmät vaativat toimiakseen nopean ulkoverkon lisäksi varmatoimisen ja luotettavan sisäverkon. Kotiin ja loma-asuntoihin on saatavilla laajalti nopeita valokuitu- ja 4G/5G-yhteyksiä, mutta yleisesti ongelmia aiheuttavat heikkolaatuiset kuluttajaverkkolaitteet ja niiden puutteelliset asetusmäärittelyt. 4home tarjoaa sinulle kilpailukykyiseen hintaan yritystasoiset sisäverkot avaimet käteen asennettuina. Tällöin musiikkitoisto ja elokuvat eivät pätki, vaikka osa perheestä olisivatkin vielä videopalavereiden äärellä. Tietoliikenteen priorisoinnit onnistuvat meiltä etätyö- ja pelikäyttöä ajatellen ja pidämme huolta kotiverkkosi tietoturvallisuudesta. Tarjoamme sisäverkkoosi kahdennuksen, jolloin esimerkiksi kuituliittymän vikatilan aikana liikenne ohjataan automaattisesti 5G-liittymään.

Sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet

4home tarjoaa Suomen olosuhteisiin parhaat sähköautojen ja hybridiautojen kotilatauslaitteet kotiisi ja loma-asunnollesi. Meiltä saat käyttöösi sopivan latausaseman tarvikkeineen sekä asennuspalvelun. Kiinteitä asennuksia varten varmistamme kanssasi kartoituskäynnillä sähkökeskuksessa käytettävissä olevan kapasiteetin ja sovitamme latausaseman sen mukaisesti. Tutkimme myös parhaat kaapelointireitit ja tarjoamme työn sen mukaisesti. Tarvittaessa asennamme myös yhteensopivat kuormanhallintalaitteet.

Asennustyön suorittavat sähköluvalliset asentajamme sähkötyönjohtajan valvonnassa. 

Älykalvot – näkösuojaa tyylikkäästi

Älykalvo ja älylasi ovat nykyaikainen tapa luoda yksityisyyttä huomaamattomasti ja samalla korvata esimerkiksi verhot tai sälekaihtimet. Kotiolosuhteissa älykalvojen käyttökohteita ovat esimerkiksi ikkunat, kattoikkunat, väliseinälasit, lasiovet ja kylpyhuoneet.

Älykalvo on lasille liimattava kalvo, jota voidaan ohjata kaukosäätimellä, kytkimellä, ajastuksella, liiketunnistimella, automaatiolla tai vaikkapa omalla puhelimella. Kalvo muuttuu haluttaessa kirkkaasta himmeäksi ja muodostaa maitolasimaisen näkösuojan. Muutos himmeästä kirkkaaksi ja päinvastoin tapahtuu 0.2 sekunnissa. Älykalvoa on mahdollista käyttää tarvittaessa myös projisointipintana.

Yksityisyyden ja viihtyisyyden parantamisen lisäksi älykalvolla estää jopa 99% UV-säteilystä. Älykalvo parantaa myös ikkunan iskunkestävyyttä, luoden lasipinnalle turvalasin kaltaiset ominaisuudet.

Älylasissa himmentyvä kalvo on laminoitu valmiiksi lasikerrosten väliin.

Me 4homella kartoitamme tarpeesi ja tarjoamme sinulle parhaiten sopivan älykalvoratkaisun kotiisi tai muuhun kohteeseesi.

Huoneakustiikka

Hyvä ja miellyttävä akustinen ympäristö on olennainen osa minkä tahansa kodin tai vapaa-ajan asunnon viihtyisyyttä. Mitä kovapintaisempi, korkeampi ja suurempi tila, sitä kaikuisampi se on. Pitkän jälkikaiunta-ajan lisäksi haasteena on tärykaiku, joka muodostuu vastakkaisten ja samansuuntaisten pintojen väliin. Huono akustiikka, hälyisyys ja kaikuisuus vaikuttavat negatiivisesti yleiseen viihtyisyyteen ja puheen ymmärrettävyyteen. Lisäksi huono akustiikka heikentää myös oleellisesti äänentoiston laatua.

Vaikka huoneen kaikukäyttäytymiseen on mahdollista vaikuttaa joissain määrin esimerkiksi huonekalu- ja tekstiilivalinnoilla, usein niiden vaikutus ei ole ihmisen kuuloalueella tasainen tai riittävä. Tällöin tarvitaan asiantuntijan apua akustisen ympäristön suunnitteluun sekä akustoivien tuotteiden valintaan.

Nykyisin akustoivia elementtejä on saatavilla tilakohtaisesti mitoitettuna, useissa eri väreissä ja erilaisin pinnoin toteutettuina. Näin ollen lopputulos on visuaalisesti miellyttävä ja sisustukseen sopiva. Asuinhuoneiden akustointiin vaimentavilla materiaaleilla sopivasti sijoiteltuna saavutetaan tyypillisesti hyvä lopputulos.

Erityisiin käyttötarkoituksiin, kuten kotiteatterikäyttöön tai vaikkapa kotistudioon, akustiikkaratkaisut suunnitellaan tyypillisesti tilakohtaisesti kiinteinä rakenteina tai seinäkkeinä.

Me 4homella suunnittelemme ja toteutamme kotiisi parhaiten sopivat akustointiratkaisut ja halutessasi toteutamme kokonaisuuden avaimet käteen periaatteella. 

Etätyöskentely

Nykypäivänä etätyöskentely ja erilaiset hybridityöskentelymallit ovat tulleet jäädäkseen. Suuri osa kokouksista ja neuvotteluista on siirtynyt erilaisille videoneuvottelualustoille ja usein vain harva osallistuja on fyysisesti samassa tilassa. Sen lisäksi, että hybridityön vaatimukset huomioidaan yritysten neuvotteluhuoneissa, on ammattimainen videoneuvotteluympäristö mahdollista toteuttaa myös kotiolosuhteissa.

Laadukas etätyöskentelykokemus alkaa laadukkaasta näytöstä, joka on oikean kokoinen, käyttötarkoitukseen soveltuva ja mahdollistaa useiden ikkunanäkymien samanaikaisen käyttämisen. Laadukas, helppo ja alustariippumaton videoneuvottelukokemus on mahdollista toteuttaa esimerkiksi kompaktilla oikein sijoitellulla kameran, mikrofonin ja kaiuttimet sisältävällä yhdistelmälaitteella ja soveltuvalla yhden USB-C kaapelin telakointiratkaisulla. Käyttäjän tarvitsee vain kytkeä yksi kaapeli tietokoneeseensa, jolloin koko järjestelmä on käytettävissä ja tietokone latautuu samalla. Tietokoneen näyttöä voidaan käyttää apunäyttönä pinta-alan ja monikäyttöisyyden maksimoimiseksi.

Mikäli etätyötä tehdään esimerkiksi olohuoneessa tai tilassa, jossa oleskelee muita perheenjäseniä, on laadukas langaton kuulokemikrofoniyhdistelmä, eli headset, erillisen neuvottelukameran lisäksi järkevä ratkaisu. 

Tarjoamme kattavan valikoiman vaihtoehtoja ammattimaisen etä- ja hybridityöpisteen varustamiseksi ja työn tehostamiseksi. Tarvittaessa toteutamme työpisteen tekniikan siten, että se soveltuu esimerkiksi äänentoiston puolesta myös viihde- ja pelikäyttöön.

Kerro meille etätyötarpeesi – me suunnittelemme ja toteutamme parhaiten soveltuvat työkalut juuri sinulle!