Referenssit
Projektin kokoluokka:

Farang

Farang – makumatka äänen siivillä

Makumatka äänen siivillä

4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista Genelec aktiivikaiutinta ja 13 subwooferia. Projekti toteutettiin kuunnellen tarkasti ravintoloitsija Matti Wikbergin toiveita ja asetetut tavoitteet saatiin hänen mukaansa jopa ylitettyä.

4Business Genelec Farang

Ravintolan yksilölliset äänentoistolliset haasteet

Ravintolan äänimaailma musiikkivalintoineen on äärimmäisen iso osa ravintolakokemusta ja ravintoloitsija Wikberg kertookin haluavansa aina luoda mahdollisimman täydellisen kokonaisuuden. Hyvä ja tasapainoinen äänentoistoratkaisu sallii ravintolapöytäseurueiden keskustelun musiikin soidessa selkeästi ja miellyttävästi.

Lähdimme suunnittelemaan kaksikerroksisen ravintolan äänentoistoa akustisesti haasteellisista lähtökohdista, kerrosten ollessa suuren valoaukon kautta samaa tilaa. Oman haasteensa aiheuttivat myös suuret ikkunapinnat ja paljaat betoniset pintarakenteet. Haasteista huolimatta halusimme toteuttaa koko ravintolan kattavan, mahdollisimman laadukkaan ja tasaisen äänipeiton. Tämän saavuttaaksemme jokainen ravintolaan asennettu kaiutin on säädetty yksilöllisesti ja kattoon asennetut subwooferit on asennettu hyödyntäen mekaanisesti rakenteesta eristettyä ripustusratkaisua, jotta värähtelyt eivät kulkeutuisi rakenteita pitkin häiritsevästi muihin tiloihin.

Helppokäyttöisyys

Yksi keskeisimmistä haasteista ravintoloissa on äänentoistojärjestelmän käytettävyys. Tästä johtuen suunnittelimme juuri Farangia varten järjestelmälle joustavan kosketusnäytöllisen käyttöliittymän, joka on henkilökunnalle mahdollisimman helppo käyttää. Lopputuloksena on erittäin luotettava ja helppokäyttöinen järjestelmä, jota ravintolahenkilöstö pystyy käyttämään ilman kattavaa koulutusta.

“Yhteistyö 4businessin kanssa sujui äärimmäisen helposti ja suoraviivaisesti. Ideoistani otettiin nopeasti koppi ja toiveitani kuunneltiin. Toteutuksessa ja asennuksessa ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Kaikki sujui mielestäni erittäin hyvin.” Kertoo ravintoloitsija Matti Wikberg.

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!