Referenssit
Projektin kokoluokka:

Flik

Flik

Flik tarjoaa asiakkailleen yksilöllisesti räätälöityjä online-viestintäratkaisuja ja täyden palvelun tapahtumatuotantoa 20 vuoden kokemuksella.

Asiakas voi valita toteutuspaikaksi jonkin neljästä Flikin studiosta tai tilata tuotantotiimin vaikkapa omiin tiloihinsa. Yhtiö tuottaa tapahtumiin ja tilaisuuksiin erittäin laadukasta video- ja animaatiosisältöä, jota varten Flikillä onkin käytössään aina alan kehittynein tekniikka. Flikin itse kehittämä videoalusta VideoSync mahdollistaa hybriditapahtumaan osallistumisen mistä päin maailmaa tahansa reaaliaikaisesti. Tämä täysin uudenlainen videoalusta vastaa nykypäivän teknisiin vaatimuksiin.

Sanomatalon lippulaivastudio

Flik rakensi vuoden vaihteessa Helsinkiin legendaarisen Sanomatalon katutasoon uuden lippulaivastudion ja heillä oli selkeä näkemys tarvitsemastaan kokoonpanosta. Konseptiin sisältyi suurikokoinen videoseinä, jonka kuvanlaatu riittää sekä nykyisiin että tulevaisuuden tarpeisiin ja vaikuttava, mutta luonnollinen äänentoisto koko tilan alueella. Kokonaisuuden täytyisi taipua kaikenlaisiin tapahtumiin. Flikin Account Manager Joona Paavola alkoi syksyllä 2020 etsiä sopivaa toimittajaa Sanomatalon hybriditapahtumatilalle. 4business valikoitui toimittajaksi erityisesti äänentoistoreferenssiensä vuoksi, sekä jo valinta- ja kartoitusprosessin aikana osoittamansa ammattitaidon ansiosta.

“Muutaman lupaavan toimittajavaihtoehdon joukosta 4business erottui nopealla reagoinnillaan ja ammattitaidollaan. Heidän aiemmat referenssinsä puhuivat puolestaan ja löysimme nopeasti meille sopivan kokonaisuuden. Kiihkeärytmisessä projektissa hyvä kumppani on tärkeä, jotta aikataulu pitää ja lopputuloksesta ei tarvitse tinkiä”, Joona Paavola kertoo.

Asennus ja huolenpitopalvelu

Asennustyön osalta kohde oli poikkeuksellisen vaativa rakennuksen haastavien kiinnityspintojen ja marginaalisten asennustoleranssien vuoksi. Suuri 7,27 metriä leveä ja 2,73 metriä korkea videoseinä haluttiin upottaa juuri rakennettuun kevytrakenteiseen seinään vain millien marginaalilla ja luonnollisesti lämpösaumojen tuli asettua kohdilleen täydellisesti. Lävistäjältään massiivinen 305,9″ ja 504 kg painava 6 x 4 konfiguraation videoseinä rakennettiin kustomoituun lattiasta kantavaan telineeseen keskelle kevytseinää. Asennuksen jälkeen videoseinä kalibroitiin huolellisesti mahdollisten näyttöpaneelien välisten sävy- ja värierojen minimoimiseksi.

Videoseinän näytöiksi valikoimme laadukkaat Samsung UM55H 55” videoseinänäytöt 500nit . Niitä kohteeseen toimitettiin yhteensä 25 kappaletta, joista yksi toimii varanäyttönä. Varanäyttö elää saman elinkaaren kuin varsinaiset videoseinänäytöt, joten mahdollisessa huoltotapauksessa se pystytään vaihtamaan helposti vioittuneen tilalle sekä kalibroimaan erottumattomaksi osaksi videoseinää. Videoprosessoriksi valittiin Flikin vaatimusten pohjalta Analog Wayn Picturall Quad, joka tarjoaa huikean videotoiston suorituskyvyn, joustavat kytkentämahdollisuudet ja todella luotettavan alustan järjestelmän perustaksi.

“Tuotamme asiakkaillemme laadukasta videota ja animaatioita tilaisuuksiin ja nyt valmistunut videoseinän suorituskyky täyttää korkeat vaatimuksemme. 4busineksen kanssa valittu videoprosessori sopii tarpeisiimme hienosti. Äänentoisto oli jo heti asennuksen jälkeen hyvä, mutta kalibroinnin jälkeen se ylitti odotuksemme. Nyt kun kaikki on viimeistelty, voimme olla varmoja, että kuvan ja äänen suorituskyky täyttää vaativimmankin asiakkaan toiveet”, Joona Paavola kehuu.

Äänentoistojärjestelmä toteutettiin huolelliseen suunnitteluun ja simulointiin pohjautuen kotimaisilla Genelec-aktiivikaiuttimilla. Videosisältöjen ääni tuotetaan Smart Active Monitoring (tuttavallisemmin SAM) -tuoteperheen digitaalisilla aktiivikaiuttimilla ja subwooferilla, jotka kalibroitiin akustiseen ympäristöönsä Genelec Loudspeaker Manager -sovellusta hyödyntäen. Paikallinen puheäänentoisto rakennettiin Genelecin Smart IP -kaiuttimilla, jotka hyödyntävät normaalia sisäverkkoa audiosignaalin välittämiseen ja jakamiseen. Kaiuttimien virtasyöttö tapahtuu PoE-standardin mukaisesti, jolloin yhdellä verkkokaapelilla hoituu kaiuttimen
signaalisyöttö, virtasyöttö sekä hallinta. Myös jokainen järjestelmän Smart IP -aktiivikaiutin on sovitettu tilaan yksittäin akustisiin mittauksiin pohjautuen. Flikin ääniteknikot voivat säätää kaiutinjärjestelmän äänenvoimakkuutta alueittain, jolloin esimerkiksi istuma-alueella ja pystypöytäalueella oleville kuuntelijoille taataan yhtäläinen kokemus.

Nopea vasteaika

Huolenpitopalvelu nopealla neljän tunnin vasteajalla oli asiakkaan vaatimuksena, kuten myös sen järkevä hinnoittelu. Studiotilan käyttöaste on todella korkea ja mahdollisissa ongelmatilanteissa nopea sekä ammattitaitoinen palvelu ovat kriittisiä vaatimuksia tällaisessa kohteessa. Flikin maine hybriditapahtumien huippuosaajana sekä studion helppo saavutettavuus Sanomatalon katutasossa ovat pitäneet heidät kiireisinä. 4busineksen tehtävänä on varmistaa, että järjestelmät tukevat työnkulkua ja että ne pysyvät toimintakunnossa Flikin asiakkaita varten vuoden jokaisena päivänä.

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!