Referenssit
Projektin kokoluokka:

GoGolf Lounge

GoGolf Lounge – enemmän elämyksiä Golffareille

GoGolf Group on golf-harrastajien perustama yhteisö, jonka on tarkoitus luoda entistä parempia palveluita lajin harrastajille.

Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana alan toimijana GoGolf kehittää jatkuvasti
toimintojaan ja palvelukokonaisuuttaan. GoGolf Lounge on yhtiön kehittämä Euroopan modernein sisäharjoittelukeskus. Keran halleilla Espoossa marraskuussa 2020 avattu ensimmäinen Lounge tarjoaa harrastajille mahdollisuuden viihtyä lajin parissa ympäri vuoden yli 1500m2 lämpimässä hallissa, joka on kalustettu tasokkaasti pelaajia varten. 

GoGolf Loungen välittömässä tunnelmassa on mukavaa viettää aikaa ystävien ja golf-harjoittelun parissa. Voisi jopa sanoa, että se on golffareiden oma olohuone. Virtuaalikierroksen jälkeen voi istahtaa baariin juttelemaan ja katsomaan kilpailuja maailmalta tai vaikkapa hankkia varustetäydennyksiä hyvin varustellusta Golf Sky Pro Shopista. Suuri lähipelialue, Par2-rata, 20 lyöntipaikkaa ja kahdeksan Trackman4-simulaattoria luovat täysin poikkeuksellisen kokonaisuuden.

Koska 4businessin henkilökunta on golf-henkistä porukkaa, tämä urakka oli poikkeuksellisen innostava ja mielenkiintoinen.

”GoGolf Loungen suunnittelun pohjana oli rakentaa moderni 2020-luvun viihteellinen golfin harjoittelukeskus ympärivuotiseen käyttöön. Halusimme tuoda golffareille elämyksellisyyden, laadun ja viihteellisyyden. Lounge kuvaa toimintaamme loistavasti, sillä meillä viihdytään ilman pipoa myös talvella harjoittelemassa. Lokaatioksi valikoitui Inexin vanha logistiikkakeskus Espoon Kerassa, jossa yksi yli 30.000m2 halli oli varattu ainoastaan urheilulle. Yhdessä muiden toimijoiden kanssa aloimme rakentamaan modernia versiota legendaarisesta Kisahallista. GoGolf Loungen rakennusprojekti oli tiivis, koska projekti toteutettiin ennätyksellisessä 61 vuorokaudessa. Tämän mahdollisti 73 ammattilaista, erinomainen projektijohto ja loistavat yhteistyökumppanit. Vastaanotto on ollut erittäin positiivinen, josta kertoo myös se, että 14 päivää toiminnan aloituksesta, keskellä koronan toista aaltoa, teimme lisäinvestoinnin laajennukseen”. Kertoo GoGolf Oy:n toimitusjohtaja ja konseptin kapellimestari Mikael Hästbacka

Monipuolista sisältöä laadukkailta näytöiltä

Loungessa visuaalisuus ja sen tukeminen tekniikan keinoin oli ehdoton lähtökohta. GoGolfin tavoitteena oli tehdä hienoin sisäharjoittelukeskus Euroopassa ja olimmekin erittäin otettuja, että 4business pyydettiin mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan hanketta. Digitaalisella ulkomainonnalla (DOOH – Digital Out Of
Home) on Loungessa suuri merkitys ja viestintää tarjoillaankin kävijöille yhdeksän erittäin kirkkaan 55” – 65” Samsung QH-R -ammattinäytön voimin. Näyttöjen 24/7 paneeli, loistava kuvanlaatu ja kattavat toiminnallisuudet takasivat meille mahdollisuuden toteuttaa Loungeen asiakkaan kaipaaman tyyliin sulautuvan ja näyttävän kokonaisuuden. Markkinoinnin ja tunnelman luomisen lisäksi kävijät voivat katsella näytöiltä esimerkiksi golf-kisoja. Sisällön helppoon hallinnointiin ja sen jakamiseen käytimme kotimaisen QEM Softwaren digital signage -alustaa sekä Control4-videomatrisointia ja AV-logiikkaa.

Virtuaalikierros maailmalla

Modernit TrackMan4-simulaattorit tarjoilevat pelaajille mahdollisuuden kokea yli 70 täysmittaista tai kymmenen par 3 -kenttää eri puolilta maailmaa. Lisäksi moderniin tutkateknologiaan perustuvassa
TrackMan4-lyöntianalysaattorissa on mahdollista treenata lyöntiä huippukuntoon, tai vaikkapa testata mailoja simulaattorin kertoessa yli 40 tunnistetietoa lyönnistä. Simulaattoreihin on asennettu myös AI-sovellus, joka analysoi lyönnit ja antaa pelaajalle henkilökohtaiset kehittymisalueet ja liikeradat. 4business varusti TrackMan4-simulaattorit suorituskykyisillä HP Omen -tietokoneilla, 23” kosketusnäytöillä sekä kompakteilla, mutta kirkkailla laser-teknologiaan pohjautuvilla Epson-projektoreilla.

GoGolf JPG Fullsize-2
GoGolf JPG Fullsize-9

Äänimaailma viimeistelee tunnelman

Lyöntialueille, baariin, myymälään ja TrackMan4-simulaattoreihin toteutimme tasokkaan äänentoisto- ja musiikkijärjestelmän tarvittavaan heittoetäisyyteen kokonsa puolesta sovitetuilla Genelec 4000 -sarjan aktiivisilla asennuskaiuttimilla. Kierrätetystä painevaletusta alumiinista valmistetut kaiuttimet soveltuvat erinomaisesti tarkoitukseensa ja iisalmelaisen kaiutinvalmistajan raaka-alumiiniviimeistely sopii Loungen tyyliin mukavasti. Äänentoiston ohjaus tapahtuu Symetrixin digitaalisesta audioprosessorista, jota ohjataan 4businessin tekemästä helppokäyttöisestä kosketuskäyttöliittymästä. Tapahtumia varten asensimme Loungeen koko alueen kattavan langattoman Sennheiser-mikrofonijärjestelmän.

“Olemme tuoneet harrastajille uuden kuukausipohjaisen mallin golfin harrastamiseen ja näemme, että
GoGolf Lounge -konsepteja mahtuu Suomeen 4-6kpl tulevina vuosina. Proof of concept on tehty ja formaatti, johon sisältyvät tekninen toteutus, operointi, ja sisältökonseptit on dokumentoitu sekä kaupallistettu. Jo alle kahden toimintakuukauden aikana tämä on herättänyt kiinnostuksen Aasiassa, Euroopassa ja USA:ssa formaattiamme kohtaan. Laatu syntyy palvelukokonaisuudesta, jota tukevat yksityiskohdat ja niihin olemme pyrkineet panostamaan. Esimerkiksi Loungessa on suunniteltu eri kellonajoille soveltuvat soittolistat, jotka ottavat huomioon tempon ja sävellajit, jotta toiminta on mietittyä ja huoliteltua. Lähipelialueella kaikki reiät on valaistu siten, että kirkkautta voi säätää. Näin Euroopan huippuammattilaisetkin voivat harjoitella laadukkaissa fasiliteeteissa ympäri vuoden”, Hästbacka jatkaa.

”4business teki mitä lupasi, aina aikataulussa, huomioiden upeasti muut rakennusvaiheet. Kaikki joskus rakentaneet tietävät, ettei se todellakaan ole itsestään selvää. Yhteistyömme 4businessin kanssa onkin jo jatkunut uudessa lokaatiossa” -Mikael Hästbacka, GoGolf Oy toimitusjohtaja

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!