Ilmatar Windpower - Uusi upea pääkonttori

Uusiutuvan energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4Businessilla oli ilo ja kunnia suunnitella ja toteuttaa Ilmattarelle uusien tilojen esitystekninen kokonaisuus. Alusta alkaen oli selvää, että tavoitteena on saumaton arkkitehtuurin, sisustuksen ja toiminnallisuuden kokonaisuus, joka kertoo Ilmattaresta yrityksenä, viestii luontevasti brändiä ja tarjoaa elämyksiä tiloissa vieraileville asiakkaille ja kumppaneille. Luonnollisesti tavoitteena oli myös yhtiön oman henkilöstön hyvinvointi ja viihtyisyys.

Ilmatar JPG Fullsize-16

Parasta kuvanlaatua uniikkiin työympäristöön

 

Tarvittavien näyttöjen osalta suunnittelutyön lähtökohtana oli, että tarvittavat näytöt upotetaan kauniisti seinäkkeisiin tai rakenteisiin ja että niiden tulee olla huippuluokkaa kuvanlaadun, maksimikirkkauden ja luotettavuuden osalta. Valitsimme tuotteet Samsung Smart Signage -tuoteperheestä, koska ne pystyvät vastaamaan korkeisiin laatuvaatimuksiin. Sisääntuloaulaan uppoasennettiin näyttävästi 98” ammattinäyttö Ilmattaren brändiviestintää varten ja lisäksi 65” vertikaalinäyttö, joka näyttää reaaliaikaista kartta- ja infonäkymää Ilmatar Windpower -tuulipuistoista. Kaikki neuvotteluhuoneet varustettiin Samsung 55” - 98” Smart Signage -ammattinäytöillä.

Lisäksi 4Business asensi projektityöalueelle Samsung Flip 2.0 65” interaktiivisen valkotaulun, joka on erittäin joustava alusta projektipalavereille ja tiimityöskentelylle.

Langatonta kuvan- ja äänensiirtoa varten hyödynnettiin uusia Barco ClickShare Conference -laitteita, jotka mahdollistavat myös langattomat videoneuvottelut käyttäjän tietokonetta hyödyntäen. Yhdessä Samsung-näyttöjen ja Poly-videoneuvottelulaitteiden kanssa tämä mahdollistaa erittäin helppokäyttöiset neuvotteluhuonejärjestelmät sekä saumattoman liittymiskokemuksen mihin tahansa etäneuvottelualustaan.

Ilmatar JPG Fullsize-38
Ilmatar JPG Fullsize-30

Avotyöskentelytilojen haasteet ratkaistiin tehokkaasti

 

Nykyaikaiseen monitilatoimistoon kuuluu keskeisenä osana avotyöskentelytilat, eikä Ilmatar ole poikkeus. Kahteen eri kokoiseen avotilaan haluttiin mahdollisimman miellyttävät työskentelyolosuhteet ja tästä johtuen myös tilojen ääniympäristöön kiinnitettiin jopa poikkeuksellisen paljon huomiota. Aula- ja avotyöskentelytilat sekä neuvotteluhuoneet ja työhuoneet ovat akustoitu poikkeuksellisen laadukkaasti ja jälkikaiunta-aika on mitatusti erittäin hyvällä tasolla. Myös työskentelypisteiden välisiin vaimentaviin sermeihin on kiinnitetty huomiota ja ilmanvaihdon aiheuttama taustamelu on minimoitu. Kuitenkin avotyötilojen keskeinen ongelma, muualta työympäristöstä kantautuva puhe, aiheuttaa helposti stressiä, keskittymisvaikeuksia ja työtehon laskua. Tästä johtuen suunnittelimme Ilmattarelle peittoäänijärjestelmän.

Toteutimme peittoaluesimulointeihin pohjautuen erittäin kattavan äänipeiton Genelecin uusimmilla, Smart IP -tuoteperheen digitaalisilla 4420A-aktiivikaiuttimilla, jotka mahdollistavat signaalin, käyttövirran ja ohjaustoiminnot yhdellä kaapelilla nykyaikaista sisäverkkoa hyödyntäen. Koko toimitilan kattava kaiutinjärjestelmä mitattiin ja säädettiin yksittäin tuottamaan mahdollisimman värittymätön toisto akustisessa ympäristössään. Kaiuttimet sovitettiin värien ja kiinnitysmekaniikan osalta sisustukseen siten, että ne naamioituvat miellyttävästi ympäristöönsä, ollen silti kuitenkin näkyvillä. Teknisten ominaisuuksien lisäksi kaiutinvalintaa ohjasi kotimaisuus ja kestävän kehityksen periaatteet, jotka ovat Ilmattarelle erittäin tärkeitä valintaperusteita.

Peittoäänisignaalin toteutuksesta vastasi kumppanimme WSP:n äänisuunnittelija Pyry Survo. Peittoäänisignaali suunniteltiin uusimpien tutkimusten mukaisesti mahdollisimman miellyttäväksi ja tasaiseksi, ilmanvaihdon ääntä jäljitteleväksi taustaääneksi, jolla on toimistotilaan suositellut puheenpeitto-ominaisuudet. Laadukkaalla äänentoistojärjestelmällä ja huolellisella, tilakohtaisella äänisignaalin mittaamisella vältettiin suhinaefekti, joka on heikkolaatuisilla kaiuttimilla ja vääränlaisella äänisignaalilla rakennettujen peittoäänijärjestelmien ongelma. Toteuttamamme peittoäänen kuulee, mutta se ei herätä huomiota.

Ilmatar JPG Fullsize-29
Ilmatar JPG Fullsize-21
Ilmatar JPG Fullsize-13

Kuulet mitä näet – Luonto toimistossa

 

Ilmattaren toimistoon haluttiin luoda erityinen ja täysin uniikki tunnelma. Tätä varten sisääntuloaulaan toteutettiin monikanavainen WSP Soundscape -soittimella ja kahdeksalla Genelec 4430A Smart IP -aktiivikaiuttimella toteutettu virtuaaliluonto, joka on elävä, generatiivinen äänimaisema. Virtuaaliluonto on rakennettu algoritmeilla, jotka jäljittelevät luonnon mekanismeja ja tapahtumien kulkua siten, että äänimaisema kuulostaa aina virkistävältä ja luonnolliselta ilman soittolistamaista toistuvuutta. Ilmattarelle virtuaaliluonto suunniteltiin siten, että se viestii brändimielikuvaa heti ovesta sisään tultaessa. Erittäin tärkeä suunnittelun lähtökohta oli myös näkymä sisääntuloaulan ikkunoista; luontoäänimaiseman tuli sisältää niitä elementtejä, joita vierailija ikkunoista näkee. Tämän vuoksi sisältö koostuukin kerroksittaisista luonnon äänistä, kuten merestä, lokeista ja tässä tapauksessa tietenkin tuulesta.

Kahvioalueelle tehtiin myös monikanavainen virtuaaliluontoelämys, mutta tässä tapauksessa merellisen ympäristön sijasta luotiin nelikanavainen metsämaisema. Luonnon äänimaisemien lisäksi Ilmattarelle toteutetut virtuaaliluontoäänimaisemat sisältävät myös musikaalisia elementtejä.

"Lähdimme toteuttamaan Suomen parasta toimistoa henkilöstöllemme. Uuden innovatiivisen tekniikan täysimääräinen hyödyntäminen viihtyvyyden ja käytettävyyden osalta oli merkittävä päämäärä. Tässä onnistuttiin 4Businessin konsultoivan myyntitavan ja teknisen osaamisen johdosta erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja uskommekin, että meillä on yksi maan viihtyisimmistä toimistoista."

-Mikko Toivanen, Vice President & Co-Founder, Ilmatar Windpower Oyj

Ota yhteyttä!

Janne Lankinen

Operatiivinen Johtaja, Suunnittelu
+358 40 060 2775
janne.lankinen@4business.fi