Referenssit
Projektin kokoluokka:

Knowit

Työntekijöitä osallistamalla tehtiin toimisto jonne halutaan tulla

Knowitin ripeä kasvu ja yrityskaupat näkyivät vanhoissa toimistoissa muun muassa pulana neuvottelutiloista.

– Halusimme saada kaikki ihmiset saman katon alle, joten vanhat toimitilat kävivät pieneksi. Kun lähdimme rakentamaan uusia tiloja, visiossamme oli kolme tärkeää osaa: tilojen pitää olla inspiroivat, käytännölliset ja kestävät. Henkilöstö nosti yhtenä tärkeänä tekijänä toimivat AV-ratkaisut, jotka tukevat nykyaikaista hybridityötä, kertoo henkilöstöjohtaja Maria HämäläinenKnowit Finland.

Uudet toimitilat ovat viihtyisät ja käytännölliset, ne kestävät aikaa ja kulutusta sekä muuntautuvat myös tuleviin tarpeisiin. Smart Office -ratkaisut tehostavat tilankäyttöä sekä työntekoa.

Yksin- ja parityöskentelyyn sekä etäpalavereihin on varusteltu kuusi pienempää neuvotteluhuonetta. Lisäksi käytössä on kahdeksan hyvinvarusteltua keskikokoista neuvotteluhuonetta sekä kolme eri kokoista projektitilaa. Lounge-tila on loistava paikka järjestää hybriditapahtumia, afterworkeja tai vaikkapa kisastudio. Erinomainen äänentoisto ja Apple-TV tekevät televisiokuvankin eläväksi.

– Harvemmin on enää palavereita, joissa kaikki istuisivat saman pöydän ääressä. Siksi on tärkeää, että arki toimii. Kun menet neukkariin ja laitat piuhan kiinni, olet palaverissa mukana. On ollut hienoa nähdä, miten hyvin valitut ratkaisut toimivat meidän tarpeisiimme ja miten ne tukevat hybridityötä, Hämäläinen toteaa.

Toimiva tekniikka ja viihtyisä ympäristö herättävät halun palata konttorille

– Kaikki tavoitteemme toteutuivat uudessa toimistossamme. Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta ja ihmiset tulevat useammin toimistolle verrattuna aikaisempiin tiloihin. Meillä on toimisto, jonne ihmiset oikeasti haluavat tulla. Tämä oli yksi päämääristämme, ja se on hienosti toteutunut, Hämäläinen kiittää.

– Knowitin ja 4busineksen yhteistyö on loistava esimerkki siitä, miten panostaminen työntekijöiden viihtyvyyteen ja asiakaskokemukseen tukee yrityksen menestystä. Olemme ylpeitä, että olemme voineet toteuttaa Knowitin vision uudesta toimistotilasta. Yhdistämällä laadukas AV-teknologia, edistykselliset Smart Office -ratkaisut ja tyylikäs sisustus luodaan tiloja, jotka sekä inspiroivat ja motivoivat työntekijöitä että houkuttelevat uusia asiakkaita, 4business Oy:n myyntipäällikkö Henri Aaltonen sanoo.

Ratkaisut asiakas edellä

– 4busineksen asiantuntemus vakuutti, he tarjosivat sitä mitä me oikeasti tarvitsimme. He kuuntelivat mitä me toivoimme, eivätkä julistaneet, että te tarvitsette ehdottomasti tätä. Kävimme vuoropuhelua läpi koko prosessin. Seurasin mielenkiinnolla asennusvaihetta, jossa heidän asiantuntemuksensa kävi hyvin ilmi. He tiesivät mitä tehdä, mutta varmistivat silti meiltä, miten me haluamme asioiden toimivan, kertoo Knowit Cloud Partnerships Oy:n Chief Systems Architect Jussi Sorjonen.

– Meillä on Helsingin päässä aika pieni IT-tiimi, ja ajattelimme alusta asti, että emme halua lähteä huoltamaan näitä järjestelmiä itse. Otimme 4busineksen huolenpitopalvelun, ja siitä on ollut jo nyt apua. Kun on pitänyt ratkaista jotain ongelmatilanteita tai on ollut joitain kysymyksiä, niin vastauksia on saatu nopeasti ja apua aina tarpeen vaatiessa. Hommat on hoidettu loppuun asti, siitä on jäänyt todella hyvä yleiskuva, Sorjonen jatkaa.

– Voin lämpimästi suositella 4businesta yrityksille, jotka haluavat rakentaa hybridimaailmaan toimivan toimiston, Hämäläinen sanoo.

– Emme saaneet vain sitä mitä halusimme, vaan mitä oikeasti tarvitsemme. Projektin aikana on herännyt monenlaisia ajatuksia, siksi mikään ei ole kiveen hakattua, vaan asioita voidaan päivittää. Lähdemme yhdessä miettimään, miten asiat voisi tehdä vielä paremmin. Näitä oppeja hyödynnetään myös tulevien projektien yhteydessä. Olemmekin jo alustavasti miettineet, että emme lähde seuraavan tilaprojektin yhteydessä tekemään mitään kilpailutuskierrosta, vaan lähdemme 4busineksen kanssa liikkeelle tältä samalta hyvältä pohjalta, lisää Sorjonen.

Kestävän ja inhimillisen yhteiskunnan rakentajat

Pohjoismainen konsultointitalo Knowit https://www.knowit.fi/ kehittää innovatiivisia ja kestäviä digitaalisia ratkaisuja, joilla luodaan kestävää ja inhimillistä yhteiskuntaa, ja joilla heidän asiakkaansa pystyvät luomaan merkittävää lisäarvoa omien asiakkaidensa liiketoimintaan. 

Knowitilla on noin 4 000 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Knowitin yrityskulttuuriin leimallisesti kuuluvat avoimuus, asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen, korkea asiantuntijaosaaminen ja halu kehittyä jatkuvasti muistuttavat vahvasti 4busineksen kulttuuria.

Tutustu tarkemmin Knowitin toimitilojen teknisiin ratkaisuihin: Tuotteiden huippukohdat.