Referenssit
Projektin kokoluokka:

Tappara

Virkeyttä, palautumista ja voitonvarmaa tunnelmaa – 4business ja Tamhockey Oy

SM-liigajoukkue Tapparan tilojen valaistus, AV-järjestelmä ja näyttöteknologia laitettiin kerralla kuntoon Tampereen uudessa elämyskeskuksessa Nokia Arenalla.

Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro kertoo Arenan olevan Euroopan modernein monitoimiareena. 4busineksen toteuttamilla teknisillä ratkaisuilla joukkueen arki saatiin Aron mukaan toimivammaksi, mutta niillä pystytään myös luomaan paremmin oikeaa fiilistä. Jääkiekko on kuitenkin intohimolaji, Aro toteaa.

Mika Aro kertoo koko Nokia Arena hankkeen olleen projektina poikkeuslaatuinen:

“Hotelli, kasino ja halli, vielä junaradan päälle. Projektin loppupuolen tiukka aikataulu osoitti 4busineksen sitoutuneisuuden ja luotettavuuden. Kaikki haluttiin tehdä viimeisen päälle.”

Aro kertoo pukutilojen uuden valaistusjärjestelmän olevan huippuluokkaa. BrainLit:n valaistustekninen osaaminen siivittää pelaajien ja muun henkilökunnan suoritukset parhaalle mahdolliselle tasolle.

“Pukukoppia ja muita kunnostettuja tiloja pidetään äärimmäisen hienoina. Arvostus pelaajiamme kohtaan näkyy siinä, että tilat on haluttu tehdä mahdollisimman hyväksi. Kaikki toimii mutkattomasti ja sujuvasti.”

Optimaalinen ja älykäs valaistus siivittää pelaajat parhaaseen mahdolliseen tulokseen

4Business sai rakentaa Tapparalle parhaat mahdolliset puitteet ja lisää hyvinvointia biosentrisen valaistuksen uranuurtajan, BrainLit:n kanssa.

Nyt pelaajien ja muun henkilökunnan käyttämien tilojen valaistus on maailman parasta tasoa. Pukukopin, kuntosalin, fysioterapiatilojen ja muiden yleisten Tapparan tilojen moderni valaistusjärjestelmä seuraa vuorokausi- ja vuodenaikarytmiä. Valaistusjärjestelmä on suunniteltu pelaajien ja muiden tiloissa toimivien hyvinvoinnin parhaaksi ja onnistumisia tavoitellen. Valon lämpötila, spektri ja määrä on automatisoitu vaikuttamaan vireystilaan joko piristävällä tai palauttavalla tavalla vuorokauden ajasta ja tarpeesta riippuen. Valaistusratkaisulla on suuri merkitys pelaajan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Valaistusratkaisujen asiantuntijana projektissa toimineen BrainLit:n toimitusjohtaja Kalle Söderholm kertoo yhteistyöstä 4busineksen kanssa:

“Ei ole kahta sanaa siitä, miten yhteistyömme toimii. Kun tekee huippuammattilaisten kanssa yhteistyötä, se näkyy lopputuloksessa ja kaikessa muussa. Emme voisi olla tyytyväisempiä! Yhteistyömme on saumatonta, jossa korostuu erityisesti luottamus ja avoimuus.”

BrainLit tarjoaa maailman edistyksellisimpiä valaistusratkaisuja. Tapparan tilojen valaistuksessa kiinnitettiin huomiota kehon biologiseen valon tarpeeseen:

“Tänä päivänä sisätilojen valaistus ei tue ihmisen biologista valon tarvetta. Se mitä BrainLit tekee, se tiede, joka tekemistämme ohjaa, mahdollistaa luonnonvalon kaltaisen valaistuksen toteutumisen sisätiloissa. Tuomme valon käyttöön, joka tukee biologista tarvetta. Sen ansiosta voimme paremmin, toimimme tehokkaammin ja nukumme paremmin.”

Söderholmin mukaan ensivaikutelma tilojen valaistuksesta on ollut raikkaus ja valoisuus ja ne on otettu erittäin positiivisesti ja ilolla vastaan.

4Business modernisoi AV-järjestelmän koko Tapparan tiimin työn helpottamiseksi

Tapparan jääkiekkojoukkueen pukutiloihin toteutettiin koko tilan kattava äänentoistojärjestelmä kotimaisia Genelec aktiivikaiuttimia hyödyntäen. Uusi helppokäyttöinen järjestelmä antaa pelaajille mahdollisuuden nostattaa fiilistä ennen treeniä tai peliä, kuuntelemalla haluamaansa musiikkia omista mobiililaitteistaan, tai huoltajien tabletista. Voitonjuhlia voi fiilistellä kunkin pelaajan suosikeilla tai yhdessä rakennetuilla soittolistoilla.

Valmennuksen ja strategian hiomisen helpottamiseksi pukuhuoneeseen asennettiin suuri 85” Samsung Flip 2 kosketusnäyttö, joka korvaa perinteiset videovalmennuslaitteet ja fläppitaulut. Valmentajat voivat jakaa sisältöä kosketusnäytölle tietokoneiltaan langattoman Barco Clickshare esityssillan avulla, tai vaihtoehtoisesti käyttökaapelia hyödyntäen. Kosketusnäytöllä voi näyttää harjoitus- ja pelitilanteita ja niihin voi piirtää päälle muistiinpanoja sekä pelikuvioita. Myös keittiötilat, valmentajien tilat ja kuntosali saivat näyttö- ja äänentoistoratkaisut 4businekselta.

Nokia Arenalla tehtyyn projektiin kuului myös fanituotemyymälän näytöt. Näihin pystytään pilvipohjaisen QEM hallintaportaalin kautta ajastamaan soittolistoja, videoita tai muuta markkinointimateriaalia.

4business onnistui yhdessä Tamhockeyn kanssa

Oma osaava ja sitoutunut suunnittelu- ja tuotantohenkilöstö on 4busineksen vahvuus, kertoo operatiivinen johtaja Janne Lankinen:

“Tässä kyseisessä projektissa erityisesti AV-suunnittelija Milla Soraniva, projektipäällikkö Joel Liesniemi, sekä urakkavaiheessa kantavan roolin ottanut Kasper Lehtonen olivat avainasemassa. Ilman heidän työpanostaan tämä projekti ei olisi ollut mahdollinen.”

Lankinen kertoo, että Nokia Arenalla työtä tehtiin välillä yöunienkin kustannuksella, jotta asiakkaalle luvattu aikataulu piti. Kyseinen projekti vietiin loppuun käsi kädessä Nokia Arenan valmistumisen kanssa.

–   Suunnittelutyö aloitettiin kesällä 2020. AV-urakka saatiin käytännössä valmiiksi edellisenä päivänä ennen areenan aukeamista, Lankinen kertoo.

–   Huolellinen tarvekartoitus, suunnittelu ja avoin keskustelu tekivät tämänkin projektin toteutusvaiheen hyvin sujuvaksi. Pystyimme täyttämään asiakkaan vaatimukset kokonaisuudessaan mukavasti, hän jatkaa.

4business palvelee asiakkaitaan paitsi sovituissa aikatauluissa, myös kattavalla palveluportfoliollaan.

–   Toimiva tila on aina kokonaisuus, jonka suunnittelussa tulee ottaa esteettisten tarpeiden lisäksi asiakkaan työskentelytavat ja -kulttuuri ja tehdä suunnitelmat niitä kunnioittaen. Esimerkiksi akustinen ympäristö, valaistus ja kalustus ovat keskeisiä huomioon otettavia asioita teknisten ratkaisujen lisäksi. 4business auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti yhdessä kattavan kumppaniverkostonsa kanssa.