Referenssit
Projektin kokoluokka:

Varuste.net

Ulkoiluharrastusvälineiden suurmyymälä on seikkailijoiden paratiisi

Yksi pohjoisen pallonpuoliskon suurimmista retkeilytarvikeliikkeistä löytyy Helsingin Konalasta. Varuste.netin kahdentuhannen neliön myymälästä saa kaikkea mitä ulkoilmaihminen tarvitsee. Henkilökohtainen palvelu auttaa hankkimaan oikeat varusteet ulkoilu- ja retkeilytarvikkeiden lisäksi myös metsästykseen, sukellukseen ja vuorikiipeilyyn.

– Sloganimme ”syvyyksistä huipulle” tarkoittaa sitä, että olipa harrastaja menossa luolasukeltamaan jäävuoren sisuksiin taikka kiipeilemään jollekin maailman kasitonnisista huipuista, löytyy Varuste.netistä näihin puuhiin turvalliset varusteet kumpaankin. Sukelluksen lisäksi panostamme monipuolisesti myös muihin kiinnostaviin lajeihin aina seinäkiipeilystä vuorikiipeilyyn ja metsästyksestä sienestykseen. Lisäksi voimme varustaa myös sujuvasti koko seikkailuretkikunnan päästä varpaisiin, kertoo Varuste.netin Brand Manager Nina Pennanen.

– Ennen Malminkartanontie 1:een muuttamista olimme kaikki – myymälä, toimisto ja varasto – samassa osoitteessa, mutta kolmessa rakennuksessa ja kahdessa kerroksessa. Kasvun kannalta seinät tulivat sananmukaisesti vastaan. Kun lähdimme suunnittelemaan uutta toimitilaa, suurin tavoitteemme oli saada ratkaisu, joka palvelee sekä asiakkaita myymälässä että toimistoväkeä yläkerrassa. Halusimme yksinkertaisuutta, toimivuutta ja tehokkuutta. Mikan kanssa kävimme läpi meidän tarpeemme, ja hän esitti niihin toimivat ratkaisut, Varuste.netin myyntipäällikkö Ilkka Niinivaara kiittää.

– Kiitos vielä jälkikäteenkin, että saimme olla mukana jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Sähköratkaisut ja kaapelireitit päästiin suunnittelemaan ja toteuttamaan kerralla valmiiksi, oikea-aikaisesti, ennalta suunnitellun projektikaaren osana. Näin toimittaessa esitystekniikka ja äänentoistojärjestelmä tulivat luontevaksi osaksi myymäläkokonaisuutta. Lisäksi toteutettiin yläkerran neuvottelutiloihin toiminnalliset ja helppokäyttöiset etäneuvottelujärjestelmät. Tulevaisuuden tarpeita varten rakennettiin huolellisesti mietityt varaukset, jotta seiniä ei tarvitse lähteä enää piikkaamaan auki, kun mahdollisia lisätarpeita ilmenee. Avoin keskustelu ja jouheva dialogi toivat suunnittelullista tehokkuutta sekä kustannussäästöä, jatkaa 4business Oy:n myyntipäällikkö Mika Helin. 

Laadukas äänentoisto luo tunnelmaa

Myymälän projektiosuutta lähdettiin suunnittelemaan mallittamalla koko myymälän äänentoisto. Mallin perusteella suunniteltiin kaiuttimien asennukset suhteessa hyllyjen sekä palvelupisteiden sijainteihin. Äänentoisto- ja kuulutusjärjestelmä toteutettiin Bose Professional -tuotteilla niin, että myymälän eri alueilla voidaan säätää yleisäänentoistoa tai eriyttää osastoille kokonaan oma äänimaailmansa. Esimerkiksi kassojen läheisyydessä ja metsästysosastolla äänen voimakkuus on säädetty muuta myymälää hiljaisemmaksi.

Äänentoisto- ja kuulutusjärjestelmän ohjaus on toteutettu myymälätiskin läheisyydessä olevalla kosketuspinnalla, josta henkilökunnan on helppoa ja vaivatonta käyttää sitä. Kuulutukset voidaan tehdä järjestelmän kiinteän joutsenkaulamikrofonin kautta tai vaihtoehtoisesti käyttää langatonta mikrofonijärjestelmää. Myymälän ulko-ovella säänkestävät kaiutinratkaisut toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

– Kahdentuhannen neliön myymälässä on tilaa järjestää erilaisia tapahtumia, kuten valmistajien edustajien workshoppeja tai seikkailijoiden reissuesittelyjä. Vaikka kaikki myymälässä olevat kiinnostuneet eivät pääsisi näköetäisyydelle, kuulevat he langattoman juontajamikrofonijärjestelmän vuoksi hyvin mistä puhutaan, Pennanen sanoo.

Neuvottelutilat ovat tehokäytössä 

Yläkerran toimistotiloihin varusteltiin kolmen valmistajan brändien mukaiset neuvottelutilat. Jokaiseen tilaan asennettiin tilaan sopiva kookas näyttö, langattomat kuvan ja äänen jakojärjestelmät sekä pöytäkaivot, joista järjestelmään on hyvin helppoa kytkeytyä kaapelilla. Neljäs tiloista on suuri koulutustila, joka palvelee myös etäneuvottelutilana kameroineen ja helppoine langattomine järjestelmäliittymisineen.

– Halusimme myös toimistoon toimivia ratkaisuja, joita on yksinkertaista käyttää. Riippumatta siitä mihin tilaan tulee, järjestelmät ja laitteet toimivat aina samalla tavalla. Ja jos jotain menee epäkuntoon, minun ei tarvitse soittaa kolmeen eri yritykseen, vaan meidän 4busineksen yhteyshenkilömme tulee ja hoitaa asian kuntoon. 4busineksen huoltohenkilökunnalla on aina pelipaita päällä, tukka hyvin ja suu hymyssä. Kassu tulee paikalle, Kassu hoitaa homman kuntoon, Kassu lähtee himaan. Tai muihin tehtäviin, Niinivaara kuvailee.

– Meillä on tarvittaessa toistakymmentä ammattilaista toteuttamassa asiakkaidemme huolenpitoa, Kassu eli Kasper Lehtonen on yksi heistä, joka oli mukana jo järjestelmien asennuksessa. Pyrimme asiakkaidemme kanssa aina löytämään esimerkiksi laitepäivityksiä tehtäessä slotteja joko aikaisin aamusta tai myöhään illalla, jotta häiritsisimme asiakkaita ja henkilökuntaa mahdollisimman vähän, Helin jatkaa.

Neuvottelutilat ovatkin tehokkaasti käytössä.

– Enää ei tarvitse hypätä lentokoneeseen ja lentää Jenkkeihin tavarantoimittajatapaamiseen, kun sen voi pitää etäyhteydellä. On parempi, että tehokkaiden työvälineiden avulla meidän henkilökuntamme pääsee tekemään sitä mitä he oikeasti rakastavat. Ja se ei ole lentokoneessa istumista vaan ulkona olemista, Niinivaara painottaa.

Varuste.net varustaa seikkailijat

Varuste.net on kasvanut viidentoista neliön autotalliputiikista 150 ammattilaisen joukkueeksi.

Merkittävä osa liikevaihdosta tulee verkkokaupan kautta niin kotimaasta kuin sen ulkopuoleltakin. Samassa kiinteistössä toimii tuhansien neliöiden varastokokonaisuus, jonka hyllymäärä mitataan kilometreissä. Kaikki verkkokaupan tuotteet ovat saatavilla myös myymälässä.

Varuste.net tarjoaa osaavaa, asiantuntevaa, ystävällistä ja nopeaa asiakaspalvelua niin myymälässä kuin netissäkin. Henkilökunta on myymiensä tuotteiden todellisia asiantuntijoita, sillä he käyttävät samoja varusteita omissa harrastuksissaan.

– Jos käytössä huomaamme, ettei tuote kohtaa käsitystämme erinomaisuudesta, ei sitä jatkossa kaupan hyllyllä enää näy. Hyvät yhteydet valmistajiin, aktiivinen uusien mielenkiintoisten tuotteiden etsiminen sekä trendien aallonharjalla pysyminen pitävät hinnat kilpailukykyisinä sekä tuotevalikoiman tuoreena ja ajantasaisena, toteaa Pennanen.

Reipasta asennetta kuvaa myös muutto uusiin tiloihin. Tuhansien neliömetrien varastotilojen, 2000 neliön myymälän sekä yläkerrassa sijaitsevan 2000 neliön toimistotilojen kaikki tavarat, kalusteet, koneet ja laitteet kahvinkeittimiä myöten siirrettiin uusiin toimitiloihin kahdessa ja puolessa päivässä. 

– Muuttopalvelun projektipäällikkö sanoi, että hän ei ole koskaan nähnyt tällaista projektia hoidettavan näin nopeasti. Vaikka kukaan muu ei uskonut, että sovittuna päivänä myymälä olisi täydessä iskussa, niin meillä oli ihan itsestään selvä visio, että kyllä onnistuu. Kahdessa ja puolessa vuorokaudessa saimme tavarat siirrettyä ja kassat sekä audio- ja etäneuvottelujärjestelmät toimimaan. Kaikki toimi. Tosin muutaman kilometrin matkaan ja kuudentuhannen neliön tavaroiden siirtämiseen tarvittiin parikymmentä kuorma-autollista sekä tuhansia ja taas tuhansia muuttolaatikoita. Koko henkilökuntamme laittoi lenkkarit jalkaan ja laitettiin homma hoitumaan, Niinivaara muistelee.

Samanlainen oman alansa ammattiylpeys ajaa myös 4busineksen ihmisiä. Tutustu tarkemmin Varuste.netin myymälän ja neuvotteluhuoneiden teknisiin ratkaisuihin: Tuotteiden huippukohdat.

– Näin maksajan edustajana sanoisin, että yksi ratkaiseva tekijä oli hinta-laatusuhde. Tarjolla oli äärimmäisen kalliita ratkaisuja ja äärimmäisen halpoja ratkaisuja. Mutta koska investoinnin on tarkoitus kestää pitkälle tulevaisuuteen, saimme kukkarolle sopivan ja tarpeitamme tyydyttävän kokonaisuuden. Jatkosuunnitelmiakin on jo hahmoteltu, toteaa Niinivaara.

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!