Takaisin

Akustointi ja äänentoistoratkaisut

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat

Akustiikalla on huomattava merkitys tilan viihtyisyyteen ja käytettävyyteen ja työskentelyn tehokkuuteen!

Huoneakustiikalla on huomattava merkitys tilan viihtyisyyteen, käytettävyyteen ja työskentelyn tehokkuuteen!

4business laittaa akustiikan kuntoon neukkarissa ja kotona

Akustisen ympäristön huomioiminen on erityisen tärkeää. Paraskaan mikrofonijärjestelmä, striimauslaite tai ohjelmisto ei pysty poistamaan tilassa syntyvää tärykaikua tai lyhentämään liian pitkää jälkikaiunta-aikaa.

Edellä mainitut ilmiöt aiheuttavat ääneen epäluonnollisia värittymiä ja heikentävät huomattavasti puheen ymmärrettävyyttä.

Esimerkiksi lasiseinät ja muut vastakkaiset kovat pinnat aiheuttavat haasteita toimivalle akustiikalle.

Kannustammekin jokaista toimitilaa, neukkaria tai vaikkapa kotiaan suunnittelevaa huomioimaan huoneakustiikan jo suunnitteluvaiheessa.

Yksinkertaisimmillaan huonetilan akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa helposti ja kustannustehokkaasti akustointituotteilla, esimerkiksi akustiikkalevyillä ja akustoivilla verhoilla.

Elämykset, viihde, automaatio kotiin

Pinta-akustointi 4Businekselta

Pinta-akustointia suunniteltaessa tilan visuaaliset tarpeet kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Pinta-akustoinnilla vaikutetaan tärykaikuun ja jälkikaiuntaan.

Akustointimateriaalien kirjo on nykyisin laaja. Akustiikkalevyjä saa halutuissa väreissä, printattuna tai vaikkapa vesileikattuna haluttuihin muotoihin. Kolmiulotteinen, vesileikattu akustointiseinä yrityksen logolla on näyttävä elementti, joka akustoinnin lisäksi parantaa yrityksesi tunnettuutta.

Monikäyttöisessä tilassa logoista voidaan tehdä muokattavia vaikkapa neulakiinnityksen ja siirrettävyyden avulla.

Erilaisia akustointimateriaaleja on tarjolla erittäin laajalti perinteisten akustiikkalevyjen ja verhojen lisäksi.

Nykyisin saatavilla on muun muassa absorboivia, ruiskutettavia materiaaleja, diffusoivia rimasarjaelementtejä, sekä huomattava määrä muita vaihtoehtoja. Käyttämämme materiaalit ovat pääsääntöisesti allergiaystävällisiä ja palosuojaluokitettuja.

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi tilan akustointi on suositeltavaa suunnitella huolellisesti ammattilaisen toimesta.

Ammattilaisen käsissä akustointi, sen määrä ja vaikutus suhteutetaan käyttötarkoitukseen: Liiallinen vaimentaminen voi aiheuttaa ongelmia siinä missä liian vähäinenkin akustointi.

Akustointitarpeiden arvioiminen ilman kokemusta ja simulointityökaluja on haasteellista kenelle hyvänsä.

Akustointi on fiksua suhteuttaa tilan käyttötarkoitukseen. Liiallinen akustointi aiheuttaa haasteita tilan käytön ja viihtyvyyden optimoinnille samoin kuin puutteellinen akustointi.

Akustointi ja äänieristys

Myös äänieristys tulee huomioida, mikäli toimitilaan tai vaikkapa striimausstudioon kantautuu ulkopuolelta katselijalle tai kuuntelijalle saakka kantautuvaa hälyä. Monissa tapauksissa myös tilasta ulospäin kantautuva ääni voi luoda tietoturvaongelman.

Aänieristyksen toteuttaminen on pinta-akustointiin verrattuna suurempi investointi ja se vaatii useimmiten huolellisen suunnittelutyön lisäksi rakenteellisia ratkaisuja, sekä ilmanvaihtojärjestelmään liittyviä toimenpiteitä.

Ammattimaisessa studiotilassa oikea akustointi ja äänieristys on monesti välttämätöntä laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Me 4busineksella suunnittelemme ja toteutamme tilaasi ja tavoitteeseesi parhaiten soveltuvan akustiikkaratkaisun, joka tukee myös visuaalisesti brändiäsi. Tarjoamme laadukkaat akustointiratkaisut myös kotiisi!

Castrén & Snellman toimitilojen AV-tekniikka Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan… Lue lisää Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori! 4business toteutti Ilmatar Windpowerin uuden pääkonttorin esitystekniikan. energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia… Lue lisää Ilmatar Windpower
VR Group – pääkonttorin AV-tekniikka VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen… Lue lisää VR Group
Farang – makumatka äänen siivillä Makumatka äänen siivillä 4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista… Lue lisää Farang
Padel Club Finland, iDiD ja 4business – yhdessä pelataan! 4business ja iDiD rakensivat Padel Club Finlandin asiakkaille klubimaisen ympäristön ja ensiluokkaisen tiedotuskanavan äänen ja kuvan keinoin. Tervetuloa viihtymään paremman tunnelman padel-klubeille. Padel Club Finland… Lue lisää Padel Club Finland
Golf Lounge Espoo – enemmän elämyksiä golffareille Golf Lounge Espoo on 1200m² on golfin viihtymiskeskus Espoon Keran hallissa. Golf Lounge on Euroopan modernein golfin sisäharjoittelukeskus, jonka tarkoituksena on luoda entistä parempia palveluita lajin… Lue lisää Golf Lounge Espoo
Villa Idmans – Viiden tähden vierasmaja Viiden tähden vierasmajan, Villa idmansin AV-kokonaisuus toteutettiin vastaamaan sen ainutlaatuista miljöötä. Äänentoisto, valaistus ja verkkoyhteydet uusittiin kesällä 2021. ”Yhteistyö 4busineksen kanssa on ollut viimeisen päälle ammattimaista…. Lue lisää Villa Idmans

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!

Etkö tiedä vielä, mitä etsit?

Täytä kartoituskyselymme, niin autamme sinut älykkäästi alkuun!