Takaisin

Näyttöteknologia ja LED-seinät

Näyttöteknologia ja LED-seinät

Tarjoamme ratkaisuja yksittäisestä infonäytöstä aina kymmenien metrien LED-seiniin saakka. Toimitamme ja asennamme myös ulkokäyttöön soveltuvia näyttöjä! Uusimmat näyttöteknologiat tarjoavat mukaansatempaavia ja vaikuttavia elämyksiä!

Soveltuvan näyttöratkaisun valitseminen

Visuaalinen vaikuttaminen lähtee aina käyttötarkoituksen ymmärtämisestä – onko tavoitteena vetovoimainen markkinointi, asiakkaan informointi tai ohjaus, reaaliaikainen tiedonjako vai jokin muu visuaalisen viestinnän tilanne? 4business osaa valita juuri oikeat ratkaisut, joilla saadaan aikaan vaikuttavuutta ja rakennetaan brändiä tukevia mielikuvia. Parhaan mahdollisen näyttöratkaisun löytämiseksi kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Käyttötarkoitus
 • Katseluetäisyys
 • Tilan koko
 • Tilan geometria
 • Valaistusolostuhteet
 • Näyttölaitteen vuorokautinen käyttöaika ja kestävyysvaatimukset

Eri käyttötarkoituksiin valitut näytöt toteuttavat hyvin erilaisia käyttötarpeita. Me 4Busineksella kartoitamme todellisen tarpeesi ja tarjoamme käyttötarkoitukseesi sopivimman näytön.

Neuvotteluhuoneiden näytöt

Neuvotteluhuoneen ammattimaisissa näyttöratkaisuissa pitää ottaa huomioon katseluetäisyydet ja valotehovaatimukset. Näiden avulla luodaan mahdollisimman kirkas ja laadukas kuva. 

Ammattinäytöt pitävät sisällään esityksiin soveltuvat ominaisuudet, joiden avulla kuva näytetään oikeassa kuvasuhteessa millä tahansa laitteella. Näytön valinta tehdään käyttötarkoituksen mukaan. 

Oikein valittu näyttöratkaisu on helppokäyttöinen ja ammattinäyttö on mahdollista kytkeä käynnistymään automaattisesti, kun tietokone liitetään käyttökaapeliin.

Ammattikäyttöön tarkoitetut näytöt on suunniteltu kestämään joko jatkuvaa 24/7-käyttöä tai mallista riippuen vähintään 16/7 käyttöä. Lisäksi takuu poikkeaa merkittävästi kuluttajakäyttöön tarkoitetuista televisioista. Tyypillisesti kuluttajatelevisioiden takuu rajaa yrityskäytön korvausvastuun ulkopuolelle. Lisäksi ammattinäyttöjen takuu on muutenkin pidempi.

Videoseinät

Kun tavoitteena on iso ja kustannustehokas näyttö, videoseinä on paras ratkaisu!

Videoseinää on mahdollista käyttää yksittäisenä isona näyttöpintana, mutta se on myös mahdollista jakaa osiin kokoonpanosta riippuen. Videoseinänäyttöä valitessa on tärkeää huomioida:

 • Videoseinänäytön koko
 • Näytön tarkkuus
 • Näytön kuvasuhde
 • Näytön kirkkaus
 • Yksittäisten näyttöjen reunakehysten mitta

Halutessasi suunnittelemme ja toteutamme kalusteintegraation yhteistyökumppaneidemme kanssa, tai konsultoimme sisustussuunnittelijaanne visuaalisesti ja teknisesti toimivan kalusteratkaisun toteuttamiseksi.

Videoseinä on mahdollista integroida myös kalusteeseen, jolloin suurikin näyttökokonaisuus on visuaalisesti miellyttävä

LED seinät

LED-ratkaisu mahdollistaa suoran seinän, lattian tai katon lisäksi myös erilaisia muotoja, kuten kaarevat pinnat ja sisä- sekä ulkokulmat. 

Led-seinää on mahdollista käyttää yhtenä isona näyttökokonaisuutena tai tarvittaessa jakaa pienempiin osiin.

LED-seinä on täydellinen ratkaisu, kun halutaan toteuttaa iso ja erittäin näyttävä kokonaisuus.

Toiminnallisuus voidaan myös toteuttaa siten, että erilaiset esitystilanteet ovat helposti vaihdettavissa yhdellä painalluksella – näin ollen sama LED-seinä soveltuu hyvin eri käyttötarkoituksiin.

LED-näyttöpintaa suunniteltaessa on tärkeää huomioida muun muassa minimikatseluetäisyys, sopiva näyttöpinnan koko, haluttu muoto, tarvittava maksimikirkkaus, sekä parhaiten käyttötarkoitukseen soveltuva resoluutio.

Videoprojektorit

Videoprojektorit ovat kustannustehokkaita suurten tilojen (esitys)ratkaisuja. Ne sopivat erityisen hyvin myös kosketusherkkien kuvapintojen toteuttamiseen.

Modernit, kolmiulotteisiin pintoihin heijastetut projection mapping -toteutukset ovat parhaimmillaan erittäin näyttäviä ja elämyksellisiä kokonaisuuksia.

Projektori on mainio ratkaisu neuvotteluhuoneeseen, kun tavoitteena on yli 100” näyttöpinta ja tilassa toteutuvat sopivat valaistus- ja sijoittelumahdollisuudet.

Tyyppillisten perusprojektorien lisäksi nykyisin on saatavilla kattava valikoima interaktiivisia projektoreja, joiden avulla taustaa on mahdollista käyttää esimerkiksi piirtopintana, näytön osioimiseen tai tietokoneen ohjaamiseen.

Ammattikäytössä projektori mahdollistaa vangitsevan ja vaikuttavan elämyksen luomisen. Toisaalta projektoriteknologia tarjoilee edistyneitä interaktiivisia toimintoja, jotka laajentavat käyttömahdollisuuksia etukäteen ohjelmoidusta esityksestä monimuotoiseen tilanteen hallintaan.

Tällaiset projisointiratkaisut soveltuvat hyvin esimerkiksi opetus- ja projektityöskentelytiloihin.

Projektorit voidaan jakaa kiinteällä tai vaihdettavalla optiikalla varustettuihin vaihtoehtoihin. Kiinteällä optiikalla varustetut projektorit ovat yleensä kohtuullisen edullisia suhteessa valotehoon ja laitteen fyysiseen ulkomittaan.

Nämä laitteet soveltuvat hyvin neuvotteluhuoneisiin, pieniin koulutustiloihin ja vaikkapa myymälöiden ja ravintoloiden visualisointiin.

Modernit, kolmiulotteisiin pintoihin heijastetut projection mapping -toteutukset ovat parhaimmillaan erittäin näyttäviä ja elämyksellisiä kokonaisuuksia.

Ulkokäyttöön soveltuvat näytöt ja LED-seinät

Ulkokäyttöön tarkoitetut näytöt ovat erinomainen keino tavoittaa haluttu kohderyhmä oikeanlaisella sisällöllä ja viestillä. Etähallittava DS-järjestelmä onkin keino, jolla ulkonäyttöjen viestintää voidaan ohjata tietoverkon yli ajastetusti tai reaaliaikaisesti täysin viiveettä.

Kun suunnittelet ulkonäyttöä, ota huomioon:

 1. Visuaalisesti paras mahdollinen sijoittelu
 2. Lämpötilavaihtelut
 3. Kosteus

Ulkokäyttöön tarkoitettu näyttöratkaisu on poikkeuksetta suunniteltu siten, että näytön valovoima on olosuhteiden asettamien vaatimusten mukainen. Esimerkiksi suoraan auringonvalolle altistuvalta näytöltä vaaditaan huomattavasti enemmän valotehoa, kuin varjossa sijaitsevalta näytöltä.

Näyttöpaneelin kestävyydessä ja komponenttien laadussa huomioidaan säävaihtelualtistuksen lisäksi myös suurien käyttötuntien aiheuttamat laatuvaatimukset.

Erittäin vaatiivissa olosuhteissa toimiville ulkonäytöille  suunnittelemme ja toteutamme olosuhteiden vaatimusten mukaiset kotelointiratkaisut, joilla on mahdollista saavuttaa oikeanlainen kosteus, lämpötila ja ilmankierto.

Ulkonäyttöratkaisuvalikoimamme käsittää näyttöratkaisut yksittäisistä näytöistä, kymmenien metrien levyisiin, ulkokäyttöön soveltuviin LED-seinäkokonaisuuksiin asti.

Me 4busineksella suunnittelemme ja toteutamme juuri sinun tarpeisiisi sopivimman ja asiakkaiden huomion ansaitsevan näyttöratkaisun.

Castrén & Snellman toimitilojen AV-tekniikka Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan… Lue lisää Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori! 4business toteutti Ilmatar Windpowerin uuden pääkonttorin esitystekniikan. energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia… Lue lisää Ilmatar Windpower
VR Group – pääkonttorin AV-tekniikka VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen… Lue lisää VR Group
Farang – makumatka äänen siivillä Makumatka äänen siivillä 4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista… Lue lisää Farang
Padel Club Finland, iDiD ja 4business – yhdessä pelataan! 4business ja iDiD rakensivat Padel Club Finlandin asiakkaille klubimaisen ympäristön ja ensiluokkaisen tiedotuskanavan äänen ja kuvan keinoin. Tervetuloa viihtymään paremman tunnelman padel-klubeille. Padel Club Finland… Lue lisää Padel Club Finland
GoGolf Lounge – enemmän elämyksiä Golffareille GoGolf Group on golf-harrastajien perustama yhteisö, jonka on tarkoitus luoda entistä parempia palveluita lajin harrastajille. Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana alan toimijana GoGolf kehittää jatkuvastitoimintojaan ja palvelukokonaisuuttaan. GoGolf… Lue lisää GoGolf Lounge
Villa Idmans – Viiden tähden vierasmaja Viiden tähden vierasmajan, Villa idmansin AV-kokonaisuus toteutettiin vastaamaan sen ainutlaatuista miljöötä. Äänentoisto, valaistus ja verkkoyhteydet uusittiin kesällä 2021. ”Yhteistyö 4busineksen kanssa on ollut viimeisen päälle ammattimaista…. Lue lisää Villa Idmans

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!