Takaisin

Valaistus- ja hyvinvointiratkaisut

Valaistus- ja hyvinvointiratkaisut

Hyvinvointia tuetaan uuden teknologian keinoin – Työpaikoilla ollaan heräämässä henkilöstön hyvinvointiin! Työtilojen olosuhteilla voidaan parantaa vireystilaa, keskittymistä, viihtyisyyttä ja monia muita onnistumiselle olennaisia tekijöitä.

Työhyvinvointia luonnonmukaisella valaistuksella

Työympäristöjen valaistuksen osalta uusinta uutta on Ruotsissa suunniteltu BrainLit BioCentric LightingTM -valaistusjärjestelmä, joka jäljittelee luonnonvaloa sisätiloissa ja tukee siten terveellistä luontaista vuorokausirytmiä.

Luonnonmukaisen valaistusjärjestelmän LED-teknologia pienentää energiakustannuksia ja hiilipäästöjä sekä luo myös tutkitusti terveellisemmän työympäristön. Tämä vähentää sairauspoissaolojen määrää ja säästää siten tuhansia euroja.

Nosta suorituskyky seuraavalle tasolle

BrainLit tarjoaa valaistusratkaisun yrityksille ja yhteisöille jotka haluavat optimoida tuottavuuden ja viihtyvyyden.

Vietämme nykyisin paljon vähemmän aikaa päivänvalossa kuin tuhannet meitä edeltäneet sukupolvet. Tarvitsemme auringon kaltaista valoa ollaksemme terveitä ja virkeitä.

Arvontuottoa investoinnista

BrainLitin valaistus on investointi joka maksaa itseänsä takaisin ensimmäisestä päivästä alkaen. Se tuo lisää välitöntä työtyytyväisyyttä ja virkeyttä sekä vähentää sairaspoissaoloja. BrainLitin valaistus sopii erityisesti migreenistä ja aivotärähdyksestä kärsiville välkkymättömän valon ansiosta.

Jokerit

Käytännön testausta ja tuloksia

Pohjoismaiset asiantuntijatyötä tekevät yritykset ja urheiluorganisaatiot ovat ottaneet BrainLitin käyttöön ensimmäiseksi. Tulokset ovat huikeita ja käyttäjät ovat todella tyytyväisiä. BrainLitin ratkaisuihin pääsee tutustumaan Innovation Housella Helsingin Arabiassa, 4busineksen toimitiloissa Vantaalla ja muissa toimittamissamme kohteissa. 4busineksen toimitiloissa koet myös muut eturivin ratkaisut toimistoon ja neuvottelutiloihin.

Luonnonvaloa jäljittelevät ja automaattisesti säätyvät parametrit, kuten kirkkaus, värilämpötila ja valon spektri, nostavat vireystason korkealle juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Arvontuottoa investoinnista

BrainLitin valaistus on investointi joka maksaa itseänsä takaisin ensimmäisestä päivästä alkaen. Se tuo lisää välitöntä työtyytyväisyyttä ja virkeyttä sekä vähentää sairaspoissaoloja. BrainLitin valaistus sopii erityisesti migreenistä ja aivotärähdyksestä kärsiville välkkymättömän valon ansiosta.

Nobelin palkinto tutkimukselle

Nobelin lääketieteen palkinto myönnettiin vuonna 2017 vuorokausirytmiä käsittelevälle tutkimukselle, jonka mukaan päivänvalon vaikutus saa kehon optimoitumaan eri tavalla päivänajan mukaan.

BrainLitin ratkaisuun kuuluu valaistusta ohjaavia sensoreita ja algoritmeja, joiden toiminta perustuu yksilön tai ryhmän päivänvalon tarpeisiin.

Päivänvalon vaikutus saa ihmisen kehon optimoimaan toimintaansa eri tavalla eri aikoihin päivästä. BrainLitin järjestelmä toimii jäljittelemällä päivänvaloa yksilöllisten tarpeiden mukaan.

BrainLitin taustaa

BrainLitin perusti vuonna 2012 ruotsalainen Tord Wingren, joka on innovaattori, tietoliikennealan veteraani ja yksi Bluetooth-teknologian kehittäjistä. Nykyisin maailmanlaajuisiin patenttiperheisiin pohjaavaa yritystä johtaa Niclas Olsson. Hänen tukenaan on työlleen omistautunut henkilöstö, johon kuuluu mm. kaupallinen ja tieteellinen lautakunta.  BrainLitin tavoite on levittää luonnonmukaista valoa ympäri maailman ja edistää sisätiloissa työskentelevien ihmisten terveyttä.

Ammattitaitoinen suunnittelu- ja asennustiimi

Asiantuntijamme haastattelee ja tulee paikanpäälle suunnittelemaan asiakaskohtaisen valaistuksen päivityksen. Valitsemme valaistussimulointeihin pohjautuen kymmenien valaisinvaihtoehtojen joukosta jokaiseen tilaan sopivimman ratkaisun. Toteutamme myös hyvinvointivalaistusjärjestelmän sähkösuunnittelun tarpeen mukaan.

BrainLit saadaan automatisoitua toimimaan yhdessä muun AV-tekniikan kanssa. Valaistus ohjelmoidaan kuhunkin tilaan ja käyttötarkoitukseen sopivaksi. Valaistuksella voidaan helpottaa totuttautumista eri aikavyöhykkeelle ja erilaisiin vuorokausirytmeihin. Tiloihin tulee ohjauspaneelit ja painikkeistot, jolla voidaan valita esiohjelmoituja valaistustiloja.

4business on ensimmäinen sertifioitu BrainLit asennus- ja suunnittelupartneri Suomessa. Koulutettu ja ammattitaitoinen henkilöstömme on valmiina auttamaan teitä!

Mietimme ihmisen hyvinvointia jokaisessa projektissamme ja autamme sinua optimoimaan henkilöstösi jokapäiväisen työpäiväkokemuksen.

Flik tarjoaa asiakkailleen yksilöllisesti räätälöityjä online-viestintäratkaisuja ja täyden palvelun tapahtumatuotantoa 20 vuoden kokemuksella. Asiakas voi valita toteutuspaikaksi jonkin neljästä Flikin studiosta tai tilata tuotantotiimin vaikkapa omiin tiloihinsa. Yhtiö tuottaa tapahtumiin ja…
Projektin kokoluokka:
2 Neukkaria
Keittiö
Yleisettilat
Lue lisää Flik
Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan palveluita tarjoava brändi uudelle… Lue lisää Castrén & Snellman
Uusiutuvan energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia suunnitella ja toteuttaa Ilmattarelle uusien tilojen esitystekninen kokonaisuus. Alusta alkaen… Lue lisää Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori
Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Toteutimme heille useita neuvottelutiloja, ravintola-monitoimitilan, valvomon, tilanvaraus- ja info-TV-järjestelmät. Olimme mukana asiakkaan strategiamuutoksessa, jossa kartoitimme työkalut monitilatoimistoon ja liikkuvaan työhön. Monessa neuvotteluhuoneessa onkin otettu huomioon… Lue lisää Vantaan Energia
VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen kilpailutusta varmistaaksemme heille… Lue lisää VR Group

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!

Meihin ovat luottaneet muiden muassa