Takaisin

Valaistus- ja hyvinvointiratkaisut

Valaistus- ja hyvinvointiratkaisut

Hyvinvointia tuetaan uuden teknologian keinoin – Työpaikoilla ollaan heräämässä henkilöstön hyvinvointiin! Työtilojen olosuhteilla voidaan parantaa vireystilaa, keskittymistä, viihtyisyyttä ja monia muita onnistumiselle olennaisia tekijöitä.

Työhyvinvointia luonnonmukaisella valaistuksella

Työympäristöjen valaistuksen osalta uusinta uutta on Ruotsissa suunniteltu BrainLit BioCentric LightingTM -valaistusjärjestelmä, joka jäljittelee luonnonvaloa sisätiloissa ja tukee siten terveellistä luontaista vuorokausirytmiä.

Luonnonmukaisen valaistusjärjestelmän LED-teknologia pienentää energiakustannuksia ja hiilipäästöjä sekä luo myös tutkitusti terveellisemmän työympäristön. Tämä vähentää sairauspoissaolojen määrää ja säästää siten tuhansia euroja.

Nosta suorituskyky seuraavalle tasolle

BrainLit tarjoaa valaistusratkaisun yrityksille ja yhteisöille jotka haluavat optimoida tuottavuuden ja viihtyvyyden.

Vietämme nykyisin paljon vähemmän aikaa päivänvalossa kuin tuhannet meitä edeltäneet sukupolvet. Tarvitsemme auringon kaltaista valoa ollaksemme terveitä ja virkeitä.

Arvontuottoa investoinnista

BrainLitin valaistus on investointi joka maksaa itseänsä takaisin ensimmäisestä päivästä alkaen. Se tuo lisää välitöntä työtyytyväisyyttä ja virkeyttä sekä vähentää sairaspoissaoloja. BrainLitin valaistus sopii erityisesti migreenistä ja aivotärähdyksestä kärsiville välkkymättömän valon ansiosta.

Jokerit

Käytännön testausta ja tuloksia

Pohjoismaiset asiantuntijatyötä tekevät yritykset ja urheiluorganisaatiot ovat ottaneet BrainLitin käyttöön ensimmäiseksi. Tulokset ovat huikeita ja käyttäjät ovat todella tyytyväisiä. BrainLitin ratkaisuihin pääsee tutustumaan Innovation Housella Helsingin Arabiassa, 4busineksen toimitiloissa Vantaalla ja muissa toimittamissamme kohteissa. 4busineksen toimitiloissa koet myös muut eturivin ratkaisut toimistoon ja neuvottelutiloihin.

Luonnonvaloa jäljittelevät ja automaattisesti säätyvät parametrit, kuten kirkkaus, värilämpötila ja valon spektri, nostavat vireystason korkealle juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Arvontuottoa investoinnista

BrainLitin valaistus on investointi joka maksaa itseänsä takaisin ensimmäisestä päivästä alkaen. Se tuo lisää välitöntä työtyytyväisyyttä ja virkeyttä sekä vähentää sairaspoissaoloja. BrainLitin valaistus sopii erityisesti migreenistä ja aivotärähdyksestä kärsiville välkkymättömän valon ansiosta.

Nobelin palkinto tutkimukselle

Nobelin lääketieteen palkinto myönnettiin vuonna 2017 vuorokausirytmiä käsittelevälle tutkimukselle, jonka mukaan päivänvalon vaikutus saa kehon optimoitumaan eri tavalla päivänajan mukaan.

BrainLitin ratkaisuun kuuluu valaistusta ohjaavia sensoreita ja algoritmeja, joiden toiminta perustuu yksilön tai ryhmän päivänvalon tarpeisiin.

Päivänvalon vaikutus saa ihmisen kehon optimoimaan toimintaansa eri tavalla eri aikoihin päivästä. BrainLitin järjestelmä toimii jäljittelemällä päivänvaloa yksilöllisten tarpeiden mukaan.

BrainLitin taustaa

BrainLitin perusti vuonna 2012 ruotsalainen Tord Wingren, joka on innovaattori, tietoliikennealan veteraani ja yksi Bluetooth-teknologian kehittäjistä. Nykyisin maailmanlaajuisiin patenttiperheisiin pohjaavaa yritystä johtaa Niclas Olsson. Hänen tukenaan on työlleen omistautunut henkilöstö, johon kuuluu mm. kaupallinen ja tieteellinen lautakunta.  BrainLitin tavoite on levittää luonnonmukaista valoa ympäri maailman ja edistää sisätiloissa työskentelevien ihmisten terveyttä.

Ammattitaitoinen suunnittelu- ja asennustiimi

Asiantuntijamme haastattelee ja tulee paikanpäälle suunnittelemaan asiakaskohtaisen valaistuksen päivityksen. Valitsemme valaistussimulointeihin pohjautuen kymmenien valaisinvaihtoehtojen joukosta jokaiseen tilaan sopivimman ratkaisun. Toteutamme myös hyvinvointivalaistusjärjestelmän sähkösuunnittelun tarpeen mukaan.

BrainLit saadaan automatisoitua toimimaan yhdessä muun AV-tekniikan kanssa. Valaistus ohjelmoidaan kuhunkin tilaan ja käyttötarkoitukseen sopivaksi. Valaistuksella voidaan helpottaa totuttautumista eri aikavyöhykkeelle ja erilaisiin vuorokausirytmeihin. Tiloihin tulee ohjauspaneelit ja painikkeistot, jolla voidaan valita esiohjelmoituja valaistustiloja.

4business on ensimmäinen sertifioitu BrainLit asennus- ja suunnittelupartneri Suomessa. Koulutettu ja ammattitaitoinen henkilöstömme on valmiina auttamaan teitä!

Mietimme ihmisen hyvinvointia jokaisessa projektissamme ja autamme sinua optimoimaan henkilöstösi jokapäiväisen työpäiväkokemuksen.

Castrén & Snellman toimitilojen AV-tekniikka Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan… Lue lisää Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori! 4business toteutti Ilmatar Windpowerin uuden pääkonttorin esitystekniikan. energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia… Lue lisää Ilmatar Windpower
VR Group – pääkonttorin AV-tekniikka VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen… Lue lisää VR Group
Farang – makumatka äänen siivillä Makumatka äänen siivillä 4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista… Lue lisää Farang
Padel Club Finland, iDiD ja 4business – yhdessä pelataan! 4business ja iDiD rakensivat Padel Club Finlandin asiakkaille klubimaisen ympäristön ja ensiluokkaisen tiedotuskanavan äänen ja kuvan keinoin. Tervetuloa viihtymään paremman tunnelman padel-klubeille. Padel Club Finland… Lue lisää Padel Club Finland
GoGolf Lounge – enemmän elämyksiä Golffareille GoGolf Group on golf-harrastajien perustama yhteisö, jonka on tarkoitus luoda entistä parempia palveluita lajin harrastajille. Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana alan toimijana GoGolf kehittää jatkuvastitoimintojaan ja palvelukokonaisuuttaan. GoGolf… Lue lisää GoGolf Lounge
Villa Idmans – Viiden tähden vierasmaja Viiden tähden vierasmajan, Villa idmansin AV-kokonaisuus toteutettiin vastaamaan sen ainutlaatuista miljöötä. Äänentoisto, valaistus ja verkkoyhteydet uusittiin kesällä 2021. ”Yhteistyö 4busineksen kanssa on ollut viimeisen päälle ammattimaista…. Lue lisää Villa Idmans

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!