Takaisin

Älykalvot ja huoneakustiikka

Älykalvot ja huoneakustiikka

H2

Älykalvo ja älylasi ovat nykyaikainen tapa luoda yksityisyyttä huomaamattomasti. Huoneakustiikka on puolestaan kriittinen osa kodikkuuden tunnetta ja vaikuttaa olennaisesti myös äänentoiston toimivuuteen.

Ratkaisut kodin tiloihin

Älykalvot – näkösuojaa tyylikkäästi!

Älykalvo ja älylasi ovat nykyaikainen tapa luoda yksityisyyttä huomaamattomasti ja samalla korvata esimerkiksi verhot tai sälekaihtimet. Kotiolosuhteissa älykalvojen käyttökohteita ovat esimerkiksi ikkunat, kattoikkunat, väliseinälasit, lasiovet ja kylpyhuoneet.

Älykalvo on lasille liimattava kalvo, jota voidaan ohjata kaukosäätimellä, kytkimellä, ajastuksella, liiketunnistimella, automaatiolla tai vaikkapa omalla puhelimella.

Kalvo muuttuu haluttaessa kirkkaasta himmeäksi ja muodostaa maitolasimaisen näkösuojan. Muutos himmeästä kirkkaaksi ja päinvastoin tapahtuu 0.2 sekunnissa. Älykalvoa on mahdollista käyttää tarvittaessa myös projisointipintana.

Älylasissa himmentyvä kalvo on laminoitu valmiiksi lasikerrosten väliin.

Yksityisyyden ja viihtyisyyden parantamisen lisäksi älykalvolla estää jopa 99% UV-säteilystä. Älykalvo parantaa myös ikkunan iskunkestävyyttä, luoden lasipinnalle turvalasin kaltaiset ominaisuudet.

Huoneakustiikka luo kodin tuntua

Hyvä ja miellyttävä akustinen ympäristö on olennainen osa minkä tahansa kodin tai vapaa-ajan asunnon viihtyisyyttä. Mitä kovapintaisempi, korkeampi ja suurempi tila, sitä kaikuisampi se on.

Pitkän jälkikaiunta-ajan lisäksi haasteena on tärykaiku, joka muodostuu vastakkaisten ja samansuuntaisten pintojen väliin. Huono akustiikka, hälyisyys ja kaikuisuus vaikuttavat negatiivisesti yleiseen viihtyisyyteen ja puheen ymmärrettävyyteen. Lisäksi huono akustiikka heikentää myös oleellisesti äänentoiston laatua.

Vaikka huoneen kaikukäyttäytymiseen on mahdollista vaikuttaa joissain määrin esimerkiksi huonekalu- ja tekstiilivalinnoilla, usein niiden vaikutus ei ole ihmisen kuuloalueella tasainen tai riittävä. Tällöin tarvitaan asiantuntijan apua akustisen ympäristön suunnitteluun sekä akustoivien tuotteiden valintaan.

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat

Huono akustiikka, hälyisyys ja kaikuisuus vaikuttavat negatiivisesti yleiseen viihtyisyyteen ja puheen ymmärrettävyyteen.

Nykyisin akustoivia elementtejä on saatavilla tilakohtaisesti mitoitettuna, useissa eri väreissä ja erilaisin pinnoin toteutettuina.

Näin ollen lopputulos on visuaalisesti miellyttävä ja sisustukseen sopiva. Asuinhuoneiden akustointiin vaimentavilla materiaaleilla sopivasti sijoiteltuna saavutetaan tyypillisesti hyvä lopputulos.

Erityisiin käyttötarkoituksiin, kuten kotiteatterikäyttöön tai vaikkapa kotistudioon, akustiikkaratkaisut suunnitellaan tyypillisesti tilakohtaisesti kiinteinä rakenteina tai seinäkkeinä.

Me 4homella suunnittelemme ja toteutamme kotiisi parhaiten sopivat älykalvo- ja akustointiratkaisut ja halutessasi toteutamme kokonaisuuden avaimet käteen periaatteella. 

Castrén & Snellman toimitilojen AV-tekniikka Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan… Lue lisää Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori! 4business toteutti Ilmatar Windpowerin uuden pääkonttorin esitystekniikan. energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia… Lue lisää Ilmatar Windpower
VR Group – pääkonttorin AV-tekniikka VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen… Lue lisää VR Group
Farang – makumatka äänen siivillä Makumatka äänen siivillä 4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista… Lue lisää Farang
Padel Club Finland, iDiD ja 4business – yhdessä pelataan! 4business ja iDiD rakensivat Padel Club Finlandin asiakkaille klubimaisen ympäristön ja ensiluokkaisen tiedotuskanavan äänen ja kuvan keinoin. Tervetuloa viihtymään paremman tunnelman padel-klubeille. Padel Club Finland… Lue lisää Padel Club Finland
GoGolf Lounge – enemmän elämyksiä Golffareille GoGolf Group on golf-harrastajien perustama yhteisö, jonka on tarkoitus luoda entistä parempia palveluita lajin harrastajille. Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana alan toimijana GoGolf kehittää jatkuvastitoimintojaan ja palvelukokonaisuuttaan. GoGolf… Lue lisää GoGolf Lounge
Villa Idmans – Viiden tähden vierasmaja Viiden tähden vierasmajan, Villa idmansin AV-kokonaisuus toteutettiin vastaamaan sen ainutlaatuista miljöötä. Äänentoisto, valaistus ja verkkoyhteydet uusittiin kesällä 2021. ”Yhteistyö 4busineksen kanssa on ollut viimeisen päälle ammattimaista…. Lue lisää Villa Idmans

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!

Etkö tiedä vielä, mitä etsit?

Täytä kartoituskyselymme, niin autamme sinut älykkäästi alkuun!