Takaisin

Studiot

Studiot

Yrityksesi online- ja hybriditapahtumat ansaitsevat laadukkaan totetuksen. Kun sisältö on hiottu timanttiseksi, laadukkaalla laitteistolla sekä ympäristöllä varmistat viestin välittymisen.

Brändimielikuvalla on enemmän merkitystä kun uskotkaan!

Nouseva trendi

Viime vuosien aikana yrityskentässä on ollut huomattavissa selkeää kiinnostuksen kasvua laadukkaiden verkkotapahtumien tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan.

Koronapandemian luoman väliaikaisen tarpeen lisäksi trendiä selittää osaltaan halu järjestää mielenkiintoisia koulutuksia ja tapahtumia etänä sekä liikematkailun suosion väheneminen ympäristövaikutusten vuoksi.

Yhä useampi yritys on ottanut hybridimallin osaksi työkulttuuria myös ulkoisten ja sisäisten tapahtumien osalta.

Laadukkaasti toteutettu verkkotapahtuma on selkeä lisäarvo yrityksen brändiviestintään ja se antaa mahdollisuuden esitellä toimintaa sekä palveluita nopeasti ja tehokkaasti.

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat

Tiedä tarpeesi

Striimaus, webinaari, webcast, podcast, Twitch, Teams Live, YouTube Live, GoToWebinar, suoratoisto ja monta muuta. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käytännössä kaikkien näiden alustojen ja teknologioiden perimmäinen tarkoitus on mahdollistaa verkkotapahtuma, johon osallistujat voivat liittyä internetin yli omalta päätelaitteeltaan maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Lähetys voi tapahtua joko suorana, tai se voidaan tallentaa myöhempää käyttöä, esimerkiksi sisäisiä ja ulkoisia koulutuksia varten.

Striimauksen eli suoratoiston tai webinaarin suunnittelu on hyvä aloittaa yksinkertaisilla kysymyksillä; kenelle haluamme esittää, mikä on tavoitteemme, mitä haluamme esittää ja milloin haluamme esittää?

Valitse alustasi fiksusti

Tapahtuman luonteen ollessa selvillä sopivimman alustan ja laitteiston löytäminen on huomattavasti helpompaa. Yksinkertaistetusti striimaus- ja webinaarijärjestelmät voidaan jakaa kahteen pääryhmään; Itsenäiset striimauslaitteet ja ohjelmistopohjaiset lähetysalustat, kuten vaikkapa Twitch tai GoToWebinar.

Itsenäiset striimauslaitteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja esityksistä voidaan tehdä visuaalisesti vaikuttavia. Laitteet tukevat monikameratoimintoja ja esimerkiksi näyttävät kuva kuvassa (PiP) toiminnot ovat mahdollisia.

Useimmat striimauslaitteet mahdollistavat materiaalin pakkauksen muotoon, jota voidaan lähettää sellaisenaan esimerkiksi YouTube-kanavalle tai nettisivuille. Useimmiten laitteista löytyy esikatselunäyttö, jonka avulla käyttäjä voi helposti seurata lähetystään.

Ohjelmiston kautta verkkoon on toinen suosittu tapa luoda oma webinaari tai muu verkkolähetys. Tällöin käyttäjä tarvitsee tietokoneen tai laitteen, jolla striimausalustaan kirjaudutaan ja itse tapahtumaa hallitaan.

Käytettävyyttä, sekä näyttävyyttä voidaan parantaa hankkimalla mikseri. Tämä mahdollistaa useiden kameroiden ja mikrofonien käytön. Striimausalustalta ohjaaja voi tällöin vaihdella joustavasti eri kuvakulmien ja äänilähteiden välillä luodakseen dynaamisempaa ja vaikuttavampaa sisältöä.

Suomessa ja maailmalla on tarjolla laaja kirjo erilaisia striimauspalveluita ja niiden ominaisuudet vaihtelevat runsaasti. On hyvä muistaa, että pelkkä käyttäjälisenssin ostaminen ei riitä, vaan käyttäjä tarvitsee  vähintään päätelaitteen, joka sisältää tarpeeseen soveltuvan kameran ja mikrofonin.

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Kela-halli

Kokoonpano ratkaisee

Halutun yleisön, materiaalin ja esityskanavan ollessa selvillä on laitteiden valinnan aika. Seuraavaksi on hyvä pohtia, kuinka näyttävää materiaalia halutaan tuottaa?

Yksinkertaisimmillaan lähetyksen tuottaminen onnistuu esimerkiksi oman tietokoneen kameralla ja mikrofonilla, mutta vaikuttavuus ei tällöin ole korkealla tasolla.

Vaikuttavuutta omiin lähetyksiin voi lähteä rakentamaan asteittain. Ensimmäinen askel on laadukkaan kameran ja mikrofonin hankinta. Näin esiintyjä saadaan paremmin esille ja varmistutaan, että puheääni välittyy luonnollisena, selkeänä ja helposti ymmärrettävänä.

Käyttötarkoitukseen sopivimpien mikrofonien valinta on erittäin tärkeää. Muutamia esimerkkejä valikoimasta ovat kattomikrofonit, käsilähettimet ja puettavat mikrofonit, kuten vaikkapa lavalier-, sanka- ja pantamikrofonit.

Suurempiin striimaustiloihin on ratkaisuna esimerkiksi heitettävä yleisömikrofoni, jolla puheenvuoron voi näyttävästi siirtää seuraavalle kommentoijalle. Konfiguroitava digitaalinen kattomikrofoni, kuten Sennheiser Team Connect Ceiling 2, poimii puheen tarkasti jopa 60 neliön kokoisesta tilasta.

Taustan digitalisoiminen voidaan toteuttaa esimerkiksi green screen -studiotaustan avulla, jolloin esiintyjän takana olevalla tasaväriselle pinnalle luodaan haluttu sisältö digitaalisesti. Tällöin viikkopalaverit tai verkkotapahtuman voi halutessaan pitää näyttävästi Himalajan vuoristossa, poistumatta kuitenkaan tutusta ja turvallisesta toimistoympäristöstä.

Vieläkin vaikuttavampaa sisältöä on mahdollista luoda, kun esityksen tueksi lisätään liikkuvaa kuvaa. Tämä voi tapahtua projektorin, infonäytön tai LED-seinän avulla.

Laitteiston lisäksi on syytä huomioida ympäristöön ja pukeutumiseen liittyviä seikkoja, jotta vältytään mahdollisilta kuvavääristymiltä esimerkiksi Green Screen käytössä.

Striimaustilan akustointi

Paraskaan mikrofonijärjestelmä, striimauslaite tai ohjelmisto ei pysty poistamaan tilassa syntyvää tärykaikua tai lyhentämään liian pitkää jälkikaiunta-aikaa.

Edellä mainitut ilmiöt aiheuttavat ääneen epäluonnollisia värittymiä ja heikentävät huomattavasti puheen ymmärrettävyyttä.

Hyvä akustointi poistaa nämä ongelmat!

Lasiseinät ja muut vastakkaiset kovat pinnat aiheuttavat kaiuntaa ja kannustammekin jokaista studion rakentajaa tai webinaaritilaa suunnittelevaa huomioimaan huoneakustiikan jo suunnitteluvaiheessa.

Huonetilan akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa helposti ja kohtalaisen edullisesti laadukkailla akustointituotteilla, kuten esimerkiksi akustiikkalevyillä ja akustoivilla verhoilla. 

Pinta-akustointia suunniteltaessa tilan visuaaliset tarpeet kannattaa ottaa huomioon. Akustointimateriaalien kirjo on nykyisin laaja ja akustiikkalevyjä saa halutuissa väreissä, printattuna tai vaikkapa vesileikattuna haluttuihin muotoihin.

Esimerkiksi liiallinen vaimentaminen voi aiheuttaa ongelmia ihan siinä, missä liian vähäinenkin akustointikin.

Äänieristys on huomioitava, mikäli striimaustilaan kantautuu ulkopuolelta mahdollisesti katselijalle tai kuuntelijalle saakka hälyä.

On tosin hyvä muistaa, että äänieristyksen toteuttaminen on pinta-akustointiin verrattuna kalliimpaa ja se vaatii useimmiten huolellisen suunnittelutyön lisäksi rakenteellisia ratkaisuja, sekä ilmanvaihtojärjestelmään liittyviä toimenpiteitä.

Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi tilan akustointi on suositeltavaa suunnitella huolellisesti ammattilaisen toimesta. Tällöin akustointi, sekä sen määrä ja vaikutus suhteutetaan käyttötarkoitukseen.

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat
Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat

Toimiva valaistus

Oikeat valaistusratkaisut ovat striimaustilan keskeinen peruspilari, sillä vanhat kellertävät halogeenilamput ja loisteputket luovat lähetyksestä helposti keltaisen ja väreilevän.

Taidokkaasti suunnitellulla ja toteutetulla valaistuksella poistat omasta esityksestäsi mahdolliset haamunaamat ja varmistat, että valaistus on kohdistettu parhaalla mahdollisella tavalla.

Pukeutuminen

Esittäjän vaatetukseen on syytä kiinnittää huomiota erityisesti green screeniä käytettäessä. Mikäli esiintyjällä on vaatteissaan taustan kanssa samankaltainen väritys, digitaalinen tausta voi syntyä esiintyjän vaatteisiin.

Pelkkä puhuva pää aiheuttaa eittämättä hymyjä yleisössä, muttei todennäköisesti ole pohjimmiltaan haluttu tehoste.

Aika on nyt!

Nyt kun yrityksesi on valmiina ottamaan seuraavan askeleen ja astumaan verkkolähetysten ihmeelliseen maailmaan, suosittelemme ottamaan yhteyttä 4businekseen.

Meillä on aito halu, intohimo, sekä kyky auttaa kaikenkokoisia yrityksiä, yhteisöjä ja harrastajia mahdollistamaan visionne räätälöidyllä kokonaisuudella.

Striimaus, webinaarit ja verkkotapahtumat

4business on tukenasi ainutlaatuisella palveluasenteella ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen!

Castrén & Snellman toimitilojen AV-tekniikka Asianajotoimisto Castren & Snellman uudisti toimitilansa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla. 4business suunnitteli ja toteutti tilojen AV- ja videoneuvottelujärjestelmät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Toimitilahankkeen tavoitteena oli nostaa 130-vuotias ikoninen, vaativia liikejuridiikan… Lue lisää Asianajotoimisto Castrén & Snellman
Ilmatar Windpower – Uusi upea pääkonttori! 4business toteutti Ilmatar Windpowerin uuden pääkonttorin esitystekniikan. energian asiantuntija, puhtaan tuulivoiman kokonaisvaltainen toimittaja Ilmatar Windpower muutti syyskuussa 2020 uusiin toimitiloihin Helsingin keskustassa. 4businessilla oli ilo ja kunnia… Lue lisää Ilmatar Windpower
VR Group – pääkonttorin AV-tekniikka VR Group muutti 800 työntekijäänsä Helsingin Rautatieaseman kupeesta Pasilan Isoon Pajaan. Samalla 4business toteutti yhden mittavimmista toimitilamuuttohankkeistaan. 4busineksen rooli hankkeessa oli monipuolinen: Toimimme neuvonantajana asiakkaan tarpeiden kartoittamisessa ennen… Lue lisää VR Group
Farang – makumatka äänen siivillä Makumatka äänen siivillä 4business sai kunnian suunnitella ja toteuttaa maineikkaan ravintola Farangin uusien tilojen äänentoistoratkaisut. Asiakkaan tarpeiden ja peittoaluesimulointien pohjalta toteutimme kattavan äänentoistojärjestelmän, jossa on yhteensä 41 kotimaista… Lue lisää Farang
Padel Club Finland, iDiD ja 4business – yhdessä pelataan! 4business ja iDiD rakensivat Padel Club Finlandin asiakkaille klubimaisen ympäristön ja ensiluokkaisen tiedotuskanavan äänen ja kuvan keinoin. Tervetuloa viihtymään paremman tunnelman padel-klubeille. Padel Club Finland… Lue lisää Padel Club Finland
Golf Lounge Espoo – enemmän elämyksiä golffareille Golf Lounge Espoo on 1200m² on golfin viihtymiskeskus Espoon Keran hallissa. Golf Lounge on Euroopan modernein golfin sisäharjoittelukeskus, jonka tarkoituksena on luoda entistä parempia palveluita lajin… Lue lisää Golf Lounge Espoo
Villa Idmans – Viiden tähden vierasmaja Viiden tähden vierasmajan, Villa idmansin AV-kokonaisuus toteutettiin vastaamaan sen ainutlaatuista miljöötä. Äänentoisto, valaistus ja verkkoyhteydet uusittiin kesällä 2021. ”Yhteistyö 4busineksen kanssa on ollut viimeisen päälle ammattimaista…. Lue lisää Villa Idmans

Löydä yhteyshenkilö

Asiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Lähetä viesti

Lähetä meille viesti ja autamme sinua pian!

Soita nyt

Soita ja sovitaan tapaaminen!

Etkö tiedä vielä, mitä etsit?

Täytä kartoituskyselymme, niin autamme sinut älykkäästi alkuun!